Nieuws

* 01/11/2016:

De afgelopen 3 maanden zijn we weer een aantal nieuwe blikken tegengekomen in de winkels. Ook in het buitenland zijn er vaak Nederlandse export blikken te vinden. Momenteel zitten we volop in het herfstseizoen en zijn de diverse bokbieren alweer even in de winkel. Grolsch heeft haar bokbierblikken voorzien van een geheel nieuw ontwerp en nieuw op blikgebied is het 500ml blik Brand Dubbelbok. Hiervan volgen spoedig de foto's.

Hieronder de overige nieuwe:

- We beginnen met wat Nederlandse export blikken die we in Italië hebben gevonden. Als eerste Birra Mastro :


- De volgende zijn van het merk Best Bräu. Hiervan zijn ook blikken op de markt die in Italië zelf, Roemenie en Duitsland zijn gemaakt en afgevuld, maar zijn gemaakt en afgevuld in Nederland :

- Ook Bavaria heeft in Italïe 0,0% Radler blikken op de markt gebracht in de smaken peach & lemon :

 

- Tot slot nog een 500ml Dutch Windmill blik, een geheel nieuw merk "Royal Duke" en een Hollandia Strong 7,5% blik :

- Amstel is de blikken aan het vernieuwen door middel van een geheel nieuw ontwerp. Als eerste was dit bij de 0,0% variant het geval. Daarna volgde het 500ml Blond en momenteel zijn ook de 330ml en 500ml Pilsner vernieuwd.


 

- Alfa heeft het Super Strong bier van 9,2% ook voorzien van een nieuw uiterlijk.- Van Grolsch is ook een "gekoeld" blik uitgekomen met het nieuwe logo.


- Heineken is ook bezig om de blikken te voorzien van een geheel nieuw ontwerp. In Nederland zijn de 330ml en 500ml allebei inmiddels voorzien van dit nieuwe ontwerp. Ook op het export blik naar Duitsland heeft men deze vernieuwing toegepast.- Coca Cola Zero is vernieuwd en ook meteen hebben ze dat met de blikken van 150ml, 250ml, 330ml & 355ml gedaan. Deze laatste is alleen verkrijgbaar bij de Aldi supermarkten. Hieronder afgebeeld de 150ml, 250ml en 330ml blikken


Info : Henk Henst, henk van Eldijk, Harrie van Houten & Christian Meeuws. Foto's : Christian Meeuws 


* 02/08/2016:

De afgelopen weken zijn er weer een aantal nieuwe blikken verschenen in de winkels, waarvan het laatste nieuws is dat er van Grolsch een limited edition 330ml blik voor "De Zwarte Cross" is verschenen en van Heineken momenteel een 330ml aktieblik voor het "Heineken Holland House" in Rio is verschenen.

Hieronder de overige nieuwe:

- Van Hollandia kwamen we onlangs ook een Extra Strong Beer blik tegen met een alcoholpercentage van 12%.


 

- Afgelopen najaar kwam Hertog Jan met nieuwe ontwerpen van de blikken. Het "gekoeld" blik wat in de koeling in diverse winkels is te vinden was nog steeds van het oude ontwerp. Ook hiervan is nu het nieuwe ontwerp uitgekomen.- Van Grolsch zijn nu ook de 330ml en 500ml pilsener blikken veranderd van logo.


- Albert Heijn heeft de eigen merk bierblikken vervangen door het merk Brouwers Pilsener. Hiervan is een 330ml en 500ml blik verschenen.- Zo is er van Amstel een 0,0% Radler KOUD blik uitgekomen die alleen in de koeling te vinden is.


Info : Henk Henst, Harrie van Houten & Christian Meeuws. Foto's : Christian Meeuws 

* 01/06/2016:

De afgelopen maanden zijn er een groot aantal nieuwe blikken verschenen in de diverse Nederlandse supermarkten en ook in de buitenlandse supermarkten kwamen we wat Nederlandse exportblikken tegen.

Hieronder een overzicht wat er zoal verschenen is de laatste tijd:

- Perlstein Weissen is een nieuw Nederlands merk dat in blik is verschenen. Ook is er nu een Premium versie verschenen.


 

- Dit hele mooie blik Miller Geniune Draft is afkomstig van de Grolsch, maar wordt in Duitsland verkocht.


 

- Deze Lander Bräu blikken zijn nieuw in het asortiment bij Albert Heijn.- Amsterdam heeft weer een nieuw soort bier uitgebracht: Black Rum flavoured beer. Dit blik is in Frankrijk te verkrijgen.


- Royal Dutch heeft de 12 en 14 blikken voorzien van een nieuw uiterlijk.- Grolsch heeft ook weer wat nieuws op het gebied van Radler, namelijk: 0,0% Radler Ice Tea. Verder is men bezig de logo's te veranderen en bij het Lentebok en Kanon blik is dit inmiddels al gedaan.
- Amstel heeft weer wat nieuwe smaken radler op de markt gebracht: een 2,0% limoen-munt radler en tevens 0,0% limoen-munt, 0,0% appel-limoen en 0,0% guarana-limoen.

Info : Henk Henst, Rob Kooij, René Enthoven, Henk van Eldijk, Harrie van Houten & Christian Meeuws. Foto's : Christian Meeuws 

* 05/02/2016:

Bavaria 8.6 heeft in navolging van vorig jaar, weer een nieuwe serie TATTOO blikken uitgebracht. Vorig jaar waren de blikken alleen in Frankrijk verkrijgbaar. De serie die nu is verschenen is gewoon hier bij ons in de supermarkten te verkrijgen. De blikken hebben allemaal een nummer: no. 1 - no. 2 - no. 3 - no. 4

Deze zelfde blikken zijn momenteel ook in Frankrijk op de markt gekomen, maar daar is het een vervolg geworden op de set van verleden jaar. Daar hebben de blikken de nummers 5 - 6 - 7 - 8 !!

Info : Henk Henst & Christian Meeuws. Foto's : Christian Meeuws 

* 04/10/2015:

In de zomermaanden bracht Heineken een set van 6 verschillende blikken op de markt met daarop diverse festivals. (Zie bericht van 10/07/2015 op deze pagina).

Geheel verrast waren wij daarom ook toen we pas nog in een winkel een "special edition Lowlands" blik vonden. Hoewel dit festival alweer enige tijd geleden geweest is, kwamen we het nu pas tegen....

Foto's + info: Christian Meeuws 

 

* 03/10/2015:

Onlangs bracht Gulpener een nieuwe versie van het Korenwolf blik op de markt, nu is ook het 330ml Gulpener Pilsner blik voorzien een een geheel nieuw uiterlijk.

Foto's + info: Christian Meeuws 

* 29/09/2015:

Amstel heeft de blikken die speciaal voor in de koeling zijn momenteel ook weer vernieuwd. Het gaat om het Amstel Bier blik als ook om het Amstel Radler 2% blik.

Info : René Enthoven & Christian Meeuws. Foto : Christian Meeuws 

* 24/09/2015:

Momenteel is de nieuwe James Bond film "Spectre" uitgekomen en Heineken heeft daarvoor een heel mooi reclameblik ontworpen. Het 330ml en het 500ml blik Heineken "Spectre" blik zijn momenteel beide te vinden in de winkels in Nederland.

Ook in het buitenland heeft Heineken zulke blikken uitgebracht. Een aantal landen waarvan wij weten dat daar ook "Spectre" blikken te vinden zijn: Duitsland, Rusland, Taiwan. Canada.

Hieronder de beide Nederlandse blikken:

Info : Harrie van Houten & Christian Meeuws. Foto's : Christian Meeuws 

* 22/09/2015:

Momenteel is het Herfstbok seizoen weer aangebroken en dat betekend dat de diverse brouwerijen hun bokbiertjes, in zowel fles als blik, weer in de winkels zetten. De Grolsch bokbierblikken zijn helaas dezelfde als die we vorig jaar ook al in de winkel vonden.

Echter heeft Bavaria nu wel een nieuw 500ml bokbierblik in de winkel staan.
We kennen het blikje al wel van de promotieblikjes campagne van vorig jaar (toen zat er in een kratje bier een gratis 150ml bokbierblikje - zie bericht 24/09/2014 op deze pagina).

Foto's + info: Christian Meeuws 

* 22/09/2015:

Ook van Hertog Jan kwamen we 2 vernieuwde blikken tegen in de supermarkt. Zowel het 330ml als het 500ml blik hebben een metamorfose ondergaan.

Tot slot had Hertog Jan ook nog een geheel nieuw bier in blik voor ons! Het betreft "Hertog Jan Karakter" in een 500ml blik.

Foto's + info: Christian Meeuws 

* 28/08/2015:

Gulpener heeft de blikken Korenwolf voorzien van een nieuw (ietswat saaier) uiterlijk.

Foto's + info: Harrie van Houten & Christian Meeuws 

* 23/07/2015:

De afgelopen twee maanden zijn er van Fanta een groot aantal verschillende blikken verschenen met als thema #FantaPlay. Zowel op de flessen als op de blikken zijn allerlei verschillende opdrukken te vinden. Momenteel hebben we 15 verschillende Fanta Orange blikken gevonden van 330ml, 5 Fanta Zero blikken van 330ml & ook 1 blikje van 250ml.

Om hoeveel verschillende blikken in totaal het gaat is ons nog niet bekend, maar we hebben wel gehoord dat het om 26 verschillende verpakkingen zou gaan... Dus dat wordt nog even de Fanta blikken in de gaten houden...

De 330ml blikken die tot nu toe bekend zijn bij ons hebben we hieronder neergezet.

  

Info: Richard Sangster, Henk Henst & Christian Meeuws. Foto's : Christian Meeuws 

* 17/07/2015:

Van Pepsi Max zijn afgelopen week tot onze verbazing 150ml blikjes opgedoken in de supermarkt. Nu maar hopen dat van de regular ook deze 150ml blikjes komen.

Foto + Info: Christian Meeuws

 

* 15/07/2015:

Coca Cola heeft de afgelopen tijd het ontwerp van de verpakkingen helemaal veranderd. Ook bijna alle verschillende smaken die in blik verkrijgbaar zijn, zoals: Coca Cola regular, light, zero, zero caffeine free, life, vanilla & Cherry Coke, hebben dit nieuwe logo gekregen. Momenteel zijn ook de 150ml aan de beurt. Van de 150ml regular is het nieuwe logo ook al gezien in de diverse winkels.

De twee 250ml blikken regular & zero zijn inmiddels ook van een nieuw ontwerp + aktie voorzien.

Foto + Info: Christian Meeuws

 

* 14/07/2015:

Zoals we al eerder vermeld hadden bestaat Grolsch dit jaar 400 jaar. Naar aanleiding hiervan zijn er voor de export al 2 blikken (een van 330ml + een van 500ml, zie bericht 18/05/2015) uitgekomen.

Ook voor de Nederlandse markt zijn er nieuwe 500ml blikken uitgekomen in de vorm van een setje van 3 stuks. Op de blikken hebben ze oude logo's geplaatst.

Foto's + info: Harrie van Houten & Christian Meeuws 

 

* 10/07/2015:

Heineken heeft een set van 6 verschillende blikken op de markt gebracht naar aanleiding van een nieuwe aktie van hun: als je een sixpack blikken (330ml of 500ml) met aktieverpakking koopt of een krat met flessen koopt waar deze aktieverpakking ook bijzit dan kan je tickets winnen voor een aantal verschillende festivals. Deze festivals zijn allen afgebeeld op de blikken.

Onder de slogan: "FEEL THE MUSIC. PAK DE ZOMER" zijn de volgende festivals afgebeeld op de blikken:

1] CONCERT AT SEA

2] DECIBEL OUTDOOR 2015

3] LOWLANDS

4] MYSTERYLAND

5] NORTH SEA JAZZ

6] SENSATION

 

 

Foto's + info: Richard Sangster, Henk Henst & Christian Meeuws 


* 09/07/2015:

Amstel heeft een speciaal blik op de markt gebracht met daarop een Facebook / Twitter aktie waarbij men de consument oproept om Amstel bier ONVERGETELIJK te maken. Tevens is dit blik geen standaard 330ml blik maar een 355ml blik!!

Info + foto: Harrie van Houten

 

* 05/07/2015:

Bij de Aldi zijn ook weer twee nieuwe Schultenbräu blikken verschenen. Zo is er in April al een 500ml blik Schultenbräu blik Weizenbier blik bijgekomen. Dit Weizenbier blik is geen Nederlands blik, maar wordt afgevuld in België.

Nu komt men met een verniewde Schultenbräu Rosé bier. Dit blik heeft een inhoud van 250ml. Dit blik komt wel uit Nederland.

Ook is er een Schultenbräu Radler Grapefruit blik verschenen. Dit is ook geen Nederlands blik, deze wordt dan weer afgevuld in Frankrijk.

Foto + Info: Christian Meeuws


* 19/06/2015:

7up heeft een serie van 6 "vintage" blikken uitgebracht met daarop ontwerpen zoals deze de afgelopen 85 jaar eruit hebben gezien. De ontwerpen op de blikken bestrijken zes decennia van 7up; van 1930 tot en met 1990 (met uitzondering van 1940, want deze is niet in de set aanwezig).

Van links naar rechts: de jaren '30 / de jaren '50 / de jaren '60 / de jaren '70 / de jaren '80 / de jaren '90

 

Foto's + info: Christian Meeuws 

* 06/06/2015:

Grolsch heeft de afgelopen tijd het nieuwe biertje "PALE ALE" gepromoot door middel van een 150ml proefblikje gratis toe te voegen in de kratten.

 

Foto + Info: Christian Meeuws


* 20/05/2015:

Ook is er weer een geheel nieuw merk in de winkel in Nederland opgedoken, namelijk: Germanicus Super Strong 12%.

Van dit merk zijn nog meerdere 500ml varianten op de markt gebracht, zoals: Schwarzbier, Lager 5%, Strong 16%. Van deze 3 blikken hebben we helaas geen idee waar ze verkrijgbaar zijn...

Info: Henk Henst. Foto: Christian Meeuws

* 18/05/2015:

Dit jaar, op 11 Mei 2015, bestaat Grolsch 400 jaar en dit wordt groots gevierd bij de brouwerij. Zo zijn er diverse speciale producten in omloop omtrend dit jubileum: bij ons in Nederland een apart glas bij aankoop van 3 beugelflessen in een aparte verpakking.

Voor export naar het buitenland hebben ze wel een speciaal 330ml + 500ml LIMITED EDITION blik op de markt gebracht!

 

Foto + Info: Christian Meeuws

* 10/04/2015:

Het gaat nog steeds goed met de nieuwe Radler blikken in Nederland! Zo hebben in het bericht van 18/03 al een groot aantal Radler blikken voorgesteld, en nu hebben we nog 2 nieuwe Amstel Radlers gevonden.
De eerste is een nieuwe smaak: Appel-Limoen en de tweede is een blik dat alleen in de koeling in sommige supermarkten te vinden is. Het gaat hier om: Amstel Radler Lemon KOUD.

 

Info: Henk Henst. Foto's: Christian Meeuws

* 19/03/2015:

Ook dit jaar sponsort Heineken de Champions League. De afgelopen weken zijn er al in de diverse landen in de wereld aktieblikken verschenen om de Finale, die dit jaar in Berlijn gespeeld wordt, te promoten. Tot nu toe is er voor de Nederlandse markt nog niets verschenen. In Duitsland is er nu wel een nieuw Heineken Champions League verschenen en dit blik komt van oorsprong uit Nederland!

-> UPDATE : Momenteel zijn er ook in Nederland in zowel 500ml als in 330ml Heineken blikken verschenen met deze aktie van de Champions League Finale

Foto's + Info: Christian Meeuws

* 19/03/2015:

Jillz is een sparkling cider drankje dat ook al enige tijd op de markt is. Vorig jaar verscheen het 330ml 0,0% Jillz blikje al en dit is onder andere verkrijgbaar bij de Shell Shops. Nu is er in de supermarkt ook de variant met 5% alcohol verkrijgbaar. De inhoud van het blik is 250ml.

Foto + Info: Christian Meeuws* 18/03/2015:

De lente breekt aan het het lijkt erop dat 2015 hét jaar van Radler lijkt te worden. In ongeveer een week tijd zijn er van diverse merken nieuwe Radler blikken verschenen. Sommige hebben een geheel nieuwe smaak op de markt gebracht, andere een 0,0% variant erbij en ook zijn ervoor het eerst van meerdere merken 500ml blikken verschenen. Hieronder de blikken die we in een week tijd in de diverse winkels gevonden hebben:

GROLSCH :BAVARIA :AMSTEL :

 

Foto's + info: Henk Henst, Harrie van Houten & Christian Meeuws.  * 03/03/2015:

Bavaria heeft weer een nieuwe smaak toevoegd aan het Radler assortiment in Nederland. Ditmaal is het de beurt aan Radler Apple. Hiervan komen twee verschillende varianten: een 0,0% alcohol en een variant met 2% alcohol op de markt. Op de huishoudbeurs is de 0,0% variant geïntroduceerd en daar werden ook gratis proefblikjes met een inhoud van 150ml van de 0,0% Apple en 0,0% Lemon smaak uitgedeeld.
Ook was het daar mogelijk om van deze beide smaken, de 330ml, tegen speciale beursprijs te kopen!

Foto's + info: Christian Meeuws* 21/02/2015:

Bavaria 8.6 heeft een hele mooie nieuwe serie TATTOO blikken uitgebracht die alleen in Frankrijk verkrijgbaar is. Het is een serie van 4 verschillende blikken en die zijn uitgebracht naar aanleiding van een tattoo beurs in Parijs.

Foto's + info: Christian Meeuws 

 

* 14/02/2015:

We kunnen jullie ook weer een 3-tal blikken melden van een geheel nieuw Nederlands biermerk: Ligre Beer.
Deze blikken zijn helaas ook weer niet in Nederland te koop of te verkrijgen, maar zijn bestemd voor de export. Ondere andere in China, Ivoorkust en Kameroen schijnen deze blikken verkrijgbaar te zijn.

Zoals we al schreven, het betreft 3 blikken: een rood blik Ligre Non Alcoholic 0,0%, een groen blik Premium 5,0% en tot slot een blauw blik Powerful 8,6%

Foto's + info: Christian Meeuws 


* 02/02/2015:

Momenteel zijn er van de 330ml Hertog Jan blikken zo'n 4 verschillende blikken in de winkel met wat kleinere verschillen. Op het oudste blik (niet op onderstaande foto's) staat geen voedingswaarde tabel. Op het blik met nummer 51131306 van REXAM (onderste rij) staat een andere streepjescode dan op het blik met nummer 51133756 van REXAM. Dit is de bovenste en tevens het nieuwste blik.
Van het Hertog Jan blik met nummer 51133756 is ook een blik te vinden van Ball.Foto's + info: Harrie van Houten

* 27/01/2015:

Kaiser Premium is ook een Nederlands blik dat NIET in Nederland verkrijgbaar is, maar wel in oa. België. Naast het 330ml & 500ml Premium Beer blik is er ook een 500ml blik met Extra Sterk bier.
Op de zijkant van deze blikken zijn sinds kort wat nieuwe recycling logo's aangebracht. Met het logo's moet duidelijk worden gemaakt dat blik na gebruik in een apart blikrecycling bak moet.Foto's + info: Christian Meeuws 

* 17/01/2015:

Bavaria heeft ook het 8.6 Gold blik, wat overigens niet meer in Nederland te koop is maar wel oa. in Frankrijk, aangepast.

Foto + info: Christian Meeuws 

 

* 15/01/2015:

Coca Cola heeft begin 2015 Coca Cola Life ook in Nederland geïntroduceerd. Hiervoor zijn promotieblikjes van 150ml verschenen die in het eerste weekend van 2015 gratis weggegeven werden aan de klanten van Albert Heijn. Ook kregen de klanten toen een kortingsbon van €0,50 om deze weer in te kunnen leveren als ze een 1,5 liter fles Coca Cola Life kochten.

Een goede week later kwam ook het 330ml blik in de winkels te staan.

 

Foto + info: Christian Meeuws 

 

* 13/01/2015:

De Heineken Gekoeld blikken die in diverse winkels in de koeling te vinden zijn hebben ook enige veranderingen ondergaan.


Foto's : Harrie van Houten & Christian Meeuws. Info: Harrie van Houten 

* 23/12/2014:

Het Atlas 8.5 Extra Strong bierblik heeft ook wat veranderingen ondergaan op zowel de voorkant als de zijkanten.

Foto + info: Christian Meeuws

* 29/12/2014:

Ook op de Albert Heijn bierblikken is na lange tijd weer eens van een verandering aangebracht. Links onder op de voorkant staat nu een kleine tabel met voedingswaarde afgebeeld en ook op de achterkant zijn wat veranderingen te ontdekken. Zowel op het 330ml als het 500ml blik is deze verandering te vinden.

Foto: Christian Meeuws. Info: Henk Henst & Christian Meeuws

* 23/12/2014:

Bavaria heeft het 8.6 Extreme blik aangepast.

Foto + info: Harrie van Houten 

 

* 02/12/2014:

Coca Cola heeft ook dit jaar weer een kerstblik uitgebracht.

 

Foto + info: Christian Meeuws 

* 22/11/2014:

Coca Cola brengt momenteel wereldwijd diverse blikken en series uit met de kerstman erop. Ook in Duitsland zijn ze dit jaar goed op dreef: Hier verscheen naast een 250ml blik ook een serie van 6 verschillende kerstblikken.

 

Foto + info: Christian Meeuws 

 

* 20/11/2014:

Het Belgische biermerk Jupiler is in België heel goed bezig voor de blikverzamelaars. In september 2013 verschenen er 2 series van 24 blikken (1 serie 330ml + 1 serie 500ml) met de Rode Duivels erop. In Maart 2014 kwamen er nogmaals 2 andere series van 24 blikken met de Rode Duivels. Ook deze keer weer 1x in 330ml en 1x in 500ml.

Afgelopen September kwamen er wederom 2 nieuwe series van Jupiler op de markt in België. Wederom 1x 330ml en 1x 500ml. Nu ging het om 35 verschillende blikken per serie!! Onderwerp van de serie is "AB - Ancienne Belgique" dat dit jaar 35 jaar bestaat. Jupiler heeft voor elk jaar een blik uitgebracht met daarop de hoofdact die in dat jaar optrad in AB.
Hieronder een 8 tal 330ml blikken van deze serie:


Momenteel zijn er in de Nederlandse supermarkten ook weer twee nieuwe Jupiler blikken te vinden onder de noemer "Jupiler Rocks The Stages" De blikken hebben een inhoud van 330ml en van 440ml.

Info + Foto's: Christian Meeuws

* 17/11/2014:

Royal Dutch is ook al een merk dat al lang op de markt is. De meeste van deze blikken zijn ook voor de export bestemd, maar nu is er van dit blik ook in Nederland een 500ml versie verkrijgbaar. Deze zijn te vinden bij de Mitra Slijterijen.

Info + foto: Harrie van Houten

* 11/11/2014:

Van Hollandia zijn naast de welbekende 500ml blikken ook nog steeds de 330ml blikken verkrijgbaar in de winkel, maar ze zijn wel moeilijk te vinden.....
Het uiterlijk van het 330ml blik is sinds kort geheel veranderd. En dit is inmiddels ook gebeurt bij de 500ml blikken.

Info: Henk Henst. Foto: Christian Meeuws

* 08/11/2014:

Coca Cola heeft de 250ml blikken regular en zero voorzien van een nieuwe aktie. Ditmaal een aktie voor de game DANCE NOW.
Deze aktieblikken zijn in zowel België als in Nederland te vinden in de winkels.

Info + Foto's: Christian Meeuws

* 13/10/2014:

Nog twee andere echte Nederlandse blikken die ook voor de export bestemd zijn willen we jullie laten zien zijn de BIRYT energy malt & BIRYT energy beer blikken.
Deze blikken zijn voor export naar Libanon.

De blikken hebben een inhoud van 355ml.

Info + Foto's: Christian Meeuws

* 13/10/2014:

Ook worden er in Nederland veel blikken gemaakt die hier nergens te verkrijgen zijn, maar bestemd zijn voor supermarkten / winkels in het buitenland. Dit blik is daar een heel mooi voorbeeld van: Sainte Etienne Lager.

Dit 440ml blik is gemaakt en afgevuld in Nederland en bestemd voor een supermarkt keten Engeland en Ierland.

Info + Foto: Christian Meeuws

* 13/10/2014:

De Schultenbräu blikken, die bij de Aldi verkocht worden zijn ondertussen ook voorzien van een nieuw uiterlijk. Dat geldt dan voor de 330ml en 500ml Premium Pilsener en ook het 500ml zwaar bier blik.

Info + Foto: Christian Meeuws

* 24/09/2014:

Het bokbier seizoen is weer aangebroken en Bavaria heeft het uiterlijk van de verpakkingen zoals etiketten, karton om sixpacks flessen etc. aangepast. Ook is de smaak iets veranderd en om het vernieuwde Bokbier te promoten zijn er 150ml proefblikjes verschenen die je weer gratis in de kratjes van 12 flesjes kan vinden.

Info + Foto: Christian Meeuws

* 22/09/2014:

Dors (het Jumbo biermerk) heeft naast het pilsener bier nu ook een sterk biertje van 9,5% in blik uitgebracht.

Info + Foto: Christian Meeuws

 

* 28/08/2014:

Brand bier heeft het biermerk van een geheel nieuwe "look" voorzien. Alles is momenteel in de nieuwe stijl aangepast en dus ook de 330ml en 500ml blikken.

Info + foto: Harrie van Houten

* 06/08/2014:

Heineken is momenteel bezig om wereldwijd het uiterlijk van de blikken te veranderen. In verschillende landen is dit momenteel al gebeurd en na de leuke WK blikken serie: HUP - ORA - NJE! (zie een paar berichten hieronder) worden nu ook in Nederland deze nieuwe blikken uitgeleverd. Van de 330ml zijn er meteen drie verschillende gevonden met een verschil in de nummering en streepjescodes van de blikken. De blikken hebben de codes: 01104 - 01105 - 01106 .

Ook het 500ml blik is inmiddels veranderd van uiterlijk.Info + foto's: Harrie van Houten

* 18/07/2014:

Tyskie, van oorsprong een Pools biertje, is al sinds een paar jaren in de Nederlandse winkels te vinden. Deze blikken worden gebrouwen en afgevuld bij Grolsch. Nu is het uiterlijk van de Tyskie blikken weer helemaal veranderd.

Info + foto: Harrie van Houten

 

* 05/07/2014:

Ons clubblad: BLIKVANGER 02, 2014 is momenteel verschenen! Naast de informatie over nieuwe blikken die hier op deze pagina staan, staan er nog veel meer nieuwe Nederlandse en buitenlandse bierblikken, Coca Cola en Frisblikken in!

* 28/06/2014:

Heineken heeft in verband met het WK voetbal een leuk setje van 3 blikken op de markt gebracht om het Nederlands elftal aan te moedigen. Als je alle drie de blikken langs elkaar zet krijg je de tekst: HUP ORANJE!

Info + foto's: Harrie van Houten

* 22/06/2014:

Grolsch heeft haar Stender blikken weer een geheel nieuw uiterlijk gegeven.

Info + foto: Harrie van Houten


* 10/05/2014:

Desperados is al jaren een bekend merk dat in de Franse supermarkten te koop is. Sinds een paar jaar is het ook in België te koop en nu is ook Nederland aan de beurt. De eerste blikken die hier in de supermarkten stonden waren nog blikken uit Frankrijk. Momenteel zijn de Desperados blikken echte Nederlandse blikken geworden!

Info: Henk Henst, Foto: Harrie van Houten* 01/05/2014:

Grolsch heeft ook Radler in op de markt gebracht en heeft nu om dit te promoten gratis blikjes van 150ml in de bierkratten zitten.

Info + foto: Harrie van Houten


* 25/04/2014:

Ook Kruidvat heeft voor het WK voetbal in Brazilië dit jaar een speciaal blikje van hun Kruidvat Power Booster Energy uitgebracht.


Foto: Christian Meeuws

* 25/04/2014:

Coca Cola heeft naar aanloop van het WK voetbal in Brazilië dit jaar speciale uitgaves uitgebracht. Een regular cola, een colalight en tot slot ook een zero blikje.


Foto's: Christian Meeuws* 13/04/2014:

We kunnen weer een aantal nieuwe blikken vermelden die we in de diverse supermarkten hebben gevonden. Zoals het allereerste 330ml blik van Alfa, Amstel Radler Grapefruit, Grolsch Radler en 2 nieuwe blikken van het merk Dors met daarrop "Oranje boven".

Hier de foto's:
Foto's: Harrie van Houten & Christian Meeuws

* 02/04/2014:

De afgelopen weken zijn er weer een mooi aantal nieuwe blikken verschenen in de diverse supermarkten. De meeste van deze blikken zijn Radler blikken, zowel mét als zonder alcohol.

Hier de foto's:Foto's: Harrie van Houten

 

* 13/02/2014:

Bij Albert Heijn zijn ze al een tijdje bezig om alle Eurochopper producten te vervangen door AH Basic producten. Dat betekend dat alle artikelen een nieuwe verpakking krijgen. Ook de blikken van Eurochopper zijn nu vervangen door AH Basic blikken. De 330ml en 500ml bierblikken zijn nu ook aan de beurt gekomen en ze zijn er qua uiterlijk flink op vooruit gegaan!

Info: Henk Henst & Harrie van Houten. Foto: Harrie van Houten

 

* 08/02/2014:

Heineken is dit jaar wederom sponsor van de Champions League. Afgelopen jaar kwamen er van Heineken ook groot aantal aktieblikken over de Champions League uit, maar deze waren allemaal voor de export en geen een voor de Nederlandse markt.

Dit jaar heeft Heineken dat echter weer wel gedaan. Er is een mooi 330ml verschenen.

Info + foto's: Harrie van Houten

 

* 18/01/2014:

Het halve liter blik van Phoenix is voorzien van een geheel nieuw uiterlijk.

Info: Henk van Eldijk. Foto: Harrie van Houten

* 30/11/2013:

Bavaria heeft, zoals hieronder vermeld staat, nu ook Radler in blik en fles zitten. Hiervan zijn ook weer gratis proefblikjes met een inhoud van 150ml verschenen. Hieronder het Bavaria Radler Lemon proefblikje. Of er ook een Bavaria Radler Grapefruit blikje is uitgebracht is op dit moment bij ons niet bekend. De blikjes zitten gratis verpakt bij een kratje van 12 flesjes Bavaria bier.

Foto + info:Harrie van Houten 

* 23/11/2013:

Bavaria heeft sinds een paar jaar Radler bier in blik. Eerst alleen Radler Lemon en sinds dit jaar ook Radler Grapefruit. Echter, waren deze toen alleen in halve liter blikken te koop in het buitenland zoals: Polen, Tsjechie, Slovenië, Kroatië en Engeland.

Vanaf nu heeft Bavaria ook in Nederland Radler bier van de smaken Radler Lemon & Radler Grapefruit in de supermarkt staan in zowel fles als blik. Hier vinden helaas geen 500ml blikken maar alleen 330ml blikken.

Info + Foto's: Christian Meeuws

 

* 30/09/2013:

Een tijdje geleden zaten er in de kratten Amstel bier gratis proefblikjes. Momenteel zitten deze weer in de kratten erbij, maar de blikken hebben ook een verandering ondergaan zoals de tekst op de achterkant van het blik.

Info + foto's: Harrie van Houten

* 03/10/2013:

Bavaria heeft in de 8.6 serie ook weer een nieuw soort bier toegevoegd: Bavaria 8.6 EXTREME met een alcoholpersentage van 10,5%

Info: Henk van Eldijk. Foto: Christian Meeuws

* 25/09/2013:

Hertog Jan heeft de blikken voor de gekoelde verkoop van een nieuw ontwerp voorzien.

Info + foto: Harrie van Houten

 

* 23/09/2013:

Het herfstbokbier seizoen is weer aangebroken en Grolsch heeft een nieuw ontwerp van het herfstbokbier blik op de markt gebracht. Tevens is er nu ook voor het eerst een 330ml uitvoering van dit Grolsch herfstbok blik verschenen.

Info + foto: Harrie van Houten

* 23/09/2013:

Grolsch heeft een nieuw bier op de markt gebracht: Kornuit. Dit bier is zowel in fles als in een 330ml blik te verkrijgen.

Info + foto: Harrie van Houten

* 22/08/2013:

PSV viert dit jaar haar 100-jarig bestaan. Ter gelegenheid hiervan heeft Bavaria een set van 6 blikken uitgebracht met "Legendarische Elftallen". De eerste 2 blikken, 1987-1988 & 2012-2013 zijn in de maand Juni uitgebracht.
In de maand Juli verschenen de blikken 1977-1978 & 2006-2007 en eind Augustus uiteindelijk de laatste twee blikken van deze set, 1999-2000 & 2004-2005.


Info: Christian Meeuws & Henk Henst. Foto's: Christian Meeuws

* 12/07/2013:

De Aldi supermarkt verkoopt al een tijdje blikken van het merk Amigo. Dit is een biertje met tequila erbij. De blikken die men verkocht kwamen voorheen uit Belgie (Brouwerij Bockhold / Martens uit Bocholt). Nu zijn de blikken qua uiterlijk geheel veranderd en nu komen ze ook uit Nederland.

Info + foto: Harrie van Houten

*12/07/2013:

Ook is er een blik Grolsch Stender Red Orange op de markt gekomen. Dit blik is, zoals wij gehoord hebben, (nog) niet in de winkels verkrijgbaar.

Info + foto's: Harrie van Houten

* 12/07/2013:

Het Grolsch Stender blik heeft men ook in een geheel nieuw ontwerp op de markt gebracht.

Info: Henk van Eldijk & Harrie van Houten. Foto: Harrie van Houten

* 08/06/2013:

Bavaria heeft op het 330ml pilsener blik een nieuwe aktie staan. Het is een aktie voor het festival Extrema Outdoor dat op 13 July 2013 gehouden word.

Info: Henk Henst. Foto: Harrie van Houten

* 04/06/2013:

Er is weer een nieuw biermerk op de markt verschenen: Fahnen Bräu. Echter het ontwerp van dit blik is van een ander ouder blik geleend, namelijk van het Lander Bräu blik dat er jarenlang zo uitzag en wat onlangs is vernieuwd. Zie foto:

Info + Foto: Harrie van Houten

 

* 18/05/2013:

Wieckse Rosé is nu ook met het nieuwe ontwerp verkrijgbaar in de winkels.

Info + Foto: Harrie van Houten

* 14/05/2013:

De blikken van Lander Bräu zijn qua uiterlijk flink onder handen genomen. Zie foto:

Info: Christian Meeuws & Henk Henst. Foto: Christian Meeuws

* 08/05/2013:

Grolsch heeft een smaakbeschermende folie in de blikken aangebracht zodat het bier uit blik nog lekkerder smaakt. Dit noemt men een QUALITY LINER. Om dit aan iedereen te laten weten hebben ze er een speciaal blik voor gemaakt. Zowel de 330ml als 500ml hebben deze QUALITY LINER boodschap op het blik.

Info: Christian Meeuws & Harrie van Houten. Foto's: Christian Meeuws & Harrie van Houten

* 23/04/2013:

Een tijdje geleden heeft Amstel een nieuw type bier op de markt gebracht: Amstel Radler. Dit is momenteel volop verkrijgbaar in zowel fles als in blik. Om dit biertje te promoten hebben ze er ook 150ml proefblikjes van gemaakt die men zo hier en daar gratis uit staat te delen. Ook bij aankoop van een krat Amstel bier zit er momenteel gratis zo'n proefblikje bij!

Info: Rob Kooij & Harrie van Houten. Foto's: Harrie van Houten

* 23/04/2013:

Grolsch heeft in verband met de inhuldiging van Koning Willem-Alexander nog een 2e "Hoera Hoera Hoera" 500 ml blik op de markt gebracht.

Info: Henk Henst, Foto's: Christian Meeuws

* 16/04/2013:

Grolsch heeft in verband met de inhuldiging van Koning Willem-Alexander het 500 ml blik tijdelijk in het oranje gestoken met de tekst: Laat je horen voor oranje.

Info + Foto's: Harrie van Houten

* 06/04/2013:

Vanaf week 15 t/m week 18 zijn er 2 limited edition Coca Cola blikken verkrijgbaar voor de inhuldiging van Koning Willem-Alexander.
De tekst op de blikken is: Share a Coke with our...Koning & Koningin.

Info + Foto: Christian Meeuws

* 02/04/2013:

Wieckse heeft ook het 0,0% rosébier blik voorzien van een nieuw ontwerp.

Info: Henk van Eldijk. Foto: Christian Meeuws

* 24/03/2013:

Van het merk Schulten Bräu is een nieuw soort bier in blik op de markt verschenen: Schulten Bräu Amber.

Info: Henk van Eldijk. Foto: Harrie van Houten

 

* 22/03/2013:

De lente is weer begonnen en van verschillende bierfabrikanten is er momenteel lentebokbier in de winkels te vinden. Dit is allemaal in flesjes te vinden, maar Grolsch heeft als eerste in Nederland het lentebok in blik uitgebracht. Het is een heel mooi 500 ml blik geworden.

Info: Harrie van Houten. Foto: Christian Meeuws

 

* 16/03/2013:

Wieckse heeft het 0,0% witbier blik voorzien van een nieuw ontwerp.

Info + Foto: Christian Meeuws

 

* 13/03/2013:

De Klok bier is nu ook verkrijgbaar in een 330 ml blik.

Info: Henk Henst. Foto: Christian Meeuws

* 12/03/2013:

Amstel heeft een nieuw type bier op de markt gebracht, namelijk: Amstel Bier Radler. Dit is een biermix drank met citroen. Al enige jaren is Radler heel erg populair in oa. Duitsland en Oostenrijk en sinds kort ook in andere Oost Europese landen zoals: Polen, Tsjechie, Hongarije etc.

Nu wil Amstel dus ook in Nederland dit soort biertje populair gaan maken.

Info: Harrie van Houten. Foto: Christian Meeuws

 

* 12/03/2013:

De frisdrankgigant Pepsi heeft een nieuwe popster weten te strikken om het gezicht van Pepsi te zijn, namelijk de zangeres Beyoncé. Men heeft in Nederland een mooi nieuw blik hiervoor op de markt gebracht.

Info + Foto: Christian Meeuws

 

* 11/03/2013:

Coca Cola Light heeft ook dit jaar weer een setje blikjes laten ontwerpen door een beroemd persoon. Dit jaar is het de eer aan Marc Jacobs. De blikjes zijn in de hele BeNeLux verkrijgbaar en je kan met de aktie op het blik ieder uur een originele Marc Jacobs tas winnen.

De 3 blikjes beelden allemaal een bepaald decennium uit.

Blik 1 : I love 80's
Blik 2 : I love 90's
Blik 3 : I love 00's

 

Ook zien hiervan 3 aluminium flesjes op de markt gekomen:

Info + Foto's: Christian Meeuws

 

* 11/03/2013:

Bavaria heeft het 0,0% alcoholvrije bier vernieuwd. Dit laat men weten door een gele rand bovenaan het blik 330 ml blik met daarin de tekst: VERBETERDE SMAAK. Frisser en meer biersmaak.

Info: Henk Henst. Foto's: Harrie van Houten

 

* 01/03/2013:

Het 500 ml blik Grolsch Kanon, het sterke biertje van Grolsch, is nu in een geheel nieuw ontwerp verschenen.

Foto's + info: Harrie van Houten

* 09/02/2013:

Momenteel is er in de winkels een nieuw 500 ml blik van Bavaria 8.6 te koop in de winkel. Op dit blik staat een aktie waarbij je met je telefoon de IR-code dat op het blik staat moet scannen: Beer to the Max. Discover the best of 8.6 on your smartphone.

Foto's + info: Harrie van Houten

* 19/01/2013:

Coca Cola heeft, naast het nieuwe blikje met de ijsberen erop, ook een aluminium flesje hiervan op de markt gebracht. Deze flesjes zijn in bepaalde supermarkten beperkt verkrijgbaar en van elk verkocht flesje gaat er 50 eurocent naar het WNF.

 Foto + info: Christian Meeuws

 

 

Voor oudere berichten bekijk het

NIEUWSARCHIEF