Easy Interface Nieuwsarchief

* 20/08/2018:

In 2018 zijn er in Nederland ook weer een groot aantal nieuwe blikken op de markt verschenen. In ons clubblad "De Blikvanger" vinden jullie elke 3 maanden het laatste nieuws over alle bij ons bekende nieuwe Nederlandse bier- , fris- en Coca Cola blikken en tevens ook een groot aanbod aan buitenlandse blikken.

Hieronder een slectie van wat Nederlandse blikken die onlangs nieuw op de markt verschenen zijn:

 

Info : Henk Henst, Henk van Eldijk, Harrie van Houten, Rob Kooij, René Enthoven & Christian Meeuws. Foto's : Christian Meeuws 

* 08/08/2017:

De afgelopen maanden zijn er in Nederland weer een groot aantal nieuwe bierblikken verschenen. Hieronder vind je een overzicht van de nieuwe blikken die we tegenkwamen:

- Voor het carnavalsseizoen had Alfa een leuk nieuw blik op de markt gebracht met "Alaaf" erop.

- Amstel heeft inmiddels ook bijna alle Radler smaken voorzien van het nieuwe ontwerp en tevens ook de speciale "gekoeld" varianten :

 

- Van Bavaria kwam er een geheel nieuw bier in blik (en in fles) uit, namelijk: Bavaria 3.3 , met een verlaagd alcoholpercentage van 3.3% :

- Brand trakteerde ons ook op een verrassing: Een geheel nieuw soort bier in blik, namelijk: Brand IPA


- Ook bij Grolsch heeft men het ontwerp van de Radler blikken compleet veranderd:- Van Heineken verscheen een nieuw biertje: Heineken 0.0 . Ter promotie van dit nieuwe alcoholvrije biertje zat er in de kratten een gratis 150ml proefblikje.


- Tevens zijn van Heineken de zogenaamde "COOL CAN" blikken van 330ml en 500ml ook voorzien van een nieuw ontwerp. Deze blikken zijn in diverse dupermarkten te vinden in het koelvak.- Van Hertog Jan ook nog wat verrassend nieuws deze keer! Hertog Jan introduceerde dit voorjaar twee verschillende smaken van hun nieuwe biertje Bastaard. Dit is een premium radler dat volledig gebrouwen is. Niet alleen het Pilsener, maar ook de vruchtenlimonade is gebrouwen met biergist. Er zijn twee smaken Bastaard op de markt: Appel en Citroengras & Gember en Citroen.

Ter promotie van dit nieuwe product bevonden zich tijdelijk in een krat van 24 flessen Hertog Jan deze 2 blikjes:


 

- Coca Cola heeft momenteel een nieuwe aktie waarmee men reizen naar vakantiebestemmingen kan winnen.

Bij de blikken vinden we deze aktie op de 330ml regular, light & zero blikken. En tevens ook op de 250ml regular en zero blikken.

Hoeveel verschillende blikken er in totaal zullen komen is ons niet bekend, maar momenteel hebben we de volgende aantallen gevonden:

330 ml - regular 12 stuks
330 ml - zero 15 stuks
330 ml - light 8 stuks
250 ml - regular 17 stuks
250 ml - zero 23 stuks

Hieronder is de lijst te openen met daarin alle bestemmingen die bij Coca Cola in de prijsvraag zitten en ook is aangegeven welke bestemmingen er op de de blikken te vinden zijn:

Lijst bestemmingen Coca Cola

Ook is er dit aluminium flesje van Coca Cola verschenen. Het is alleen verkrijgbaar in Amsterdam bij LookOut :

 

Info : Henk Henst, Henk van Eldijk, Harrie van Houten, Rob Kooij, René Enthoven & Christian Meeuws. Foto's : Harrie van Houten 

* 01/11/2016:

De afgelopen 3 maanden zijn we weer een aantal nieuwe blikken tegengekomen in de winkels. Ook in het buitenland zijn er vaak Nederlandse export blikken te vinden. Momenteel zitten we volop in het herfstseizoen en zijn de diverse bokbieren alweer even in de winkel. Grolsch heeft haar bokbierblikken voorzien van een geheel nieuw ontwerp en nieuw op blikgebied is het 500ml blik Brand Dubbelbok. Hiervan volgen spoedig de foto's.

Hieronder de overige nieuwe:

- We beginnen met wat Nederlandse export blikken die we in Italië hebben gevonden. Als eerste Birra Mastro :


- De volgende zijn van het merk Best Bräu. Hiervan zijn ook blikken op de markt die in Italië zelf, Roemenie en Duitsland zijn gemaakt en afgevuld, maar zijn gemaakt en afgevuld in Nederland :

- Ook Bavaria heeft in Italïe 0,0% Radler blikken op de markt gebracht in de smaken peach & lemon :

 

- Tot slot nog een 500ml Dutch Windmill blik, een geheel nieuw merk "Royal Duke" en een Hollandia Strong 7,5% blik :

- Amstel is de blikken aan het vernieuwen door middel van een geheel nieuw ontwerp. Als eerste was dit bij de 0,0% variant het geval. Daarna volgde het 500ml Blond en momenteel zijn ook de 330ml en 500ml Pilsner vernieuwd.


 

- Alfa heeft het Super Strong bier van 9,2% ook voorzien van een nieuw uiterlijk.- Van Grolsch is ook een "gekoeld" blik uitgekomen met het nieuwe logo.


- Heineken is ook bezig om de blikken te voorzien van een geheel nieuw ontwerp. In Nederland zijn de 330ml en 500ml allebei inmiddels voorzien van dit nieuwe ontwerp. Ook op het export blik naar Duitsland heeft men deze vernieuwing toegepast.- Coca Cola Zero is vernieuwd en ook meteen hebben ze dat met de blikken van 150ml, 250ml, 330ml & 355ml gedaan. Deze laatste is alleen verkrijgbaar bij de Aldi supermarkten. Hieronder afgebeeld de 150ml, 250ml en 330ml blikken


Info : Henk Henst, henk van Eldijk, Harrie van Houten & Christian Meeuws. Foto's : Christian Meeuws 


* 02/08/2016:

De afgelopen weken zijn er weer een aantal nieuwe blikken verschenen in de winkels, waarvan het laatste nieuws is dat er van Grolsch een limited edition 330ml blik voor "De Zwarte Cross" is verschenen en van Heineken momenteel een 330ml aktieblik voor het "Heineken Holland House" in Rio is verschenen.

Hieronder de overige nieuwe:

- Van Hollandia kwamen we onlangs ook een Extra Strong Beer blik tegen met een alcoholpercentage van 12%.


 

- Afgelopen najaar kwam Hertog Jan met nieuwe ontwerpen van de blikken. Het "gekoeld" blik wat in de koeling in diverse winkels is te vinden was nog steeds van het oude ontwerp. Ook hiervan is nu het nieuwe ontwerp uitgekomen.- Van Grolsch zijn nu ook de 330ml en 500ml pilsener blikken veranderd van logo.


- Albert Heijn heeft de eigen merk bierblikken vervangen door het merk Brouwers Pilsener. Hiervan is een 330ml en 500ml blik verschenen.- Zo is er van Amstel een 0,0% Radler KOUD blik uitgekomen die alleen in de koeling te vinden is.


Info : Henk Henst, Harrie van Houten & Christian Meeuws. Foto's : Christian Meeuws 

* 01/06/2016:

De afgelopen maanden zijn er een groot aantal nieuwe blikken verschenen in de diverse Nederlandse supermarkten en ook in de buitenlandse supermarkten kwamen we wat Nederlandse exportblikken tegen.

Hieronder een overzicht wat er zoal verschenen is de laatste tijd:

- Perlstein Weissen is een nieuw Nederlands merk dat in blik is verschenen. Ook is er nu een Premium versie verschenen.


 

- Dit hele mooie blik Miller Geniune Draft is afkomstig van de Grolsch, maar wordt in Duitsland verkocht.


 

- Deze Lander Bräu blikken zijn nieuw in het asortiment bij Albert Heijn.- Amsterdam heeft weer een nieuw soort bier uitgebracht: Black Rum flavoured beer. Dit blik is in Frankrijk te verkrijgen.


- Royal Dutch heeft de 12 en 14 blikken voorzien van een nieuw uiterlijk.- Grolsch heeft ook weer wat nieuws op het gebied van Radler, namelijk: 0,0% Radler Ice Tea. Verder is men bezig de logo's te veranderen en bij het Lentebok en Kanon blik is dit inmiddels al gedaan.
- Amstel heeft weer wat nieuwe smaken radler op de markt gebracht: een 2,0% limoen-munt radler en tevens 0,0% limoen-munt, 0,0% appel-limoen en 0,0% guarana-limoen.

Info : Henk Henst, Rob Kooij, René Enthoven, Henk van Eldijk, Harrie van Houten & Christian Meeuws. Foto's : Christian Meeuws 

* 05/02/2016:

Bavaria 8.6 heeft in navolging van vorig jaar, weer een nieuwe serie TATTOO blikken uitgebracht. Vorig jaar waren de blikken alleen in Frankrijk verkrijgbaar. De serie die nu is verschenen is gewoon hier bij ons in de supermarkten te verkrijgen. De blikken hebben allemaal een nummer: no. 1 - no. 2 - no. 3 - no. 4

Deze zelfde blikken zijn momenteel ook in Frankrijk op de markt gekomen, maar daar is het een vervolg geworden op de set van verleden jaar. Daar hebben de blikken de nummers 5 - 6 - 7 - 8 !!

Info : Henk Henst & Christian Meeuws. Foto's : Christian Meeuws 

* 04/10/2015:

In de zomermaanden bracht Heineken een set van 6 verschillende blikken op de markt met daarop diverse festivals. (Zie bericht van 10/07/2015 op deze pagina).

Geheel verrast waren wij daarom ook toen we pas nog in een winkel een "special edition Lowlands" blik vonden. Hoewel dit festival alweer enige tijd geleden geweest is, kwamen we het nu pas tegen....

Foto's + info: Christian Meeuws 

 

* 03/10/2015:

Onlangs bracht Gulpener een nieuwe versie van het Korenwolf blik op de markt, nu is ook het 330ml Gulpener Pilsner blik voorzien een een geheel nieuw uiterlijk.

Foto's + info: Christian Meeuws 

* 29/09/2015:

Amstel heeft de blikken die speciaal voor in de koeling zijn momenteel ook weer vernieuwd. Het gaat om het Amstel Bier blik als ook om het Amstel Radler 2% blik.

Info : René Enthoven & Christian Meeuws. Foto : Christian Meeuws 

* 24/09/2015:

Momenteel is de nieuwe James Bond film "Spectre" uitgekomen en Heineken heeft daarvoor een heel mooi reclameblik ontworpen. Het 330ml en het 500ml blik Heineken "Spectre" blik zijn momenteel beide te vinden in de winkels in Nederland.

Ook in het buitenland heeft Heineken zulke blikken uitgebracht. Een aantal landen waarvan wij weten dat daar ook "Spectre" blikken te vinden zijn: Duitsland, Rusland, Taiwan. Canada.

Hieronder de beide Nederlandse blikken:

Info : Harrie van Houten & Christian Meeuws. Foto's : Christian Meeuws 

* 22/09/2015:

Momenteel is het Herfstbok seizoen weer aangebroken en dat betekend dat de diverse brouwerijen hun bokbiertjes, in zowel fles als blik, weer in de winkels zetten. De Grolsch bokbierblikken zijn helaas dezelfde als die we vorig jaar ook al in de winkel vonden.

Echter heeft Bavaria nu wel een nieuw 500ml bokbierblik in de winkel staan.
We kennen het blikje al wel van de promotieblikjes campagne van vorig jaar (toen zat er in een kratje bier een gratis 150ml bokbierblikje - zie bericht 24/09/2014 op deze pagina).

Foto's + info: Christian Meeuws 

* 22/09/2015:

Ook van Hertog Jan kwamen we 2 vernieuwde blikken tegen in de supermarkt. Zowel het 330ml als het 500ml blik hebben een metamorfose ondergaan.

Tot slot had Hertog Jan ook nog een geheel nieuw bier in blik voor ons! Het betreft "Hertog Jan Karakter" in een 500ml blik.

Foto's + info: Christian Meeuws 

* 28/08/2015:

Gulpener heeft de blikken Korenwolf voorzien van een nieuw (ietswat saaier) uiterlijk.

Foto's + info: Harrie van Houten & Christian Meeuws 

* 23/07/2015:

De afgelopen twee maanden zijn er van Fanta een groot aantal verschillende blikken verschenen met als thema #FantaPlay. Zowel op de flessen als op de blikken zijn allerlei verschillende opdrukken te vinden. Momenteel hebben we 15 verschillende Fanta Orange blikken gevonden van 330ml, 5 Fanta Zero blikken van 330ml & ook 1 blikje van 250ml.

Om hoeveel verschillende blikken in totaal het gaat is ons nog niet bekend, maar we hebben wel gehoord dat het om 26 verschillende verpakkingen zou gaan... Dus dat wordt nog even de Fanta blikken in de gaten houden...

De 330ml blikken die tot nu toe bekend zijn bij ons hebben we hieronder neergezet.

  

Info: Richard Sangster, Henk Henst & Christian Meeuws. Foto's : Christian Meeuws 

* 17/07/2015:

Van Pepsi Max zijn afgelopen week tot onze verbazing 150ml blikjes opgedoken in de supermarkt. Nu maar hopen dat van de regular ook deze 150ml blikjes komen.

Foto + Info: Christian Meeuws

 

* 15/07/2015:

Coca Cola heeft de afgelopen tijd het ontwerp van de verpakkingen helemaal veranderd. Ook bijna alle verschillende smaken die in blik verkrijgbaar zijn, zoals: Coca Cola regular, light, zero, zero caffeine free, life, vanilla & Cherry Coke, hebben dit nieuwe logo gekregen. Momenteel zijn ook de 150ml aan de beurt. Van de 150ml regular is het nieuwe logo ook al gezien in de diverse winkels.

De twee 250ml blikken regular & zero zijn inmiddels ook van een nieuw ontwerp + aktie voorzien.

Foto + Info: Christian Meeuws

 

* 14/07/2015:

Zoals we al eerder vermeld hadden bestaat Grolsch dit jaar 400 jaar. Naar aanleiding hiervan zijn er voor de export al 2 blikken (een van 330ml + een van 500ml, zie bericht 18/05/2015) uitgekomen.

Ook voor de Nederlandse markt zijn er nieuwe 500ml blikken uitgekomen in de vorm van een setje van 3 stuks. Op de blikken hebben ze oude logo's geplaatst.

Foto's + info: Harrie van Houten & Christian Meeuws 

 

* 10/07/2015:

Heineken heeft een set van 6 verschillende blikken op de markt gebracht naar aanleiding van een nieuwe aktie van hun: als je een sixpack blikken (330ml of 500ml) met aktieverpakking koopt of een krat met flessen koopt waar deze aktieverpakking ook bijzit dan kan je tickets winnen voor een aantal verschillende festivals. Deze festivals zijn allen afgebeeld op de blikken.

Onder de slogan: "FEEL THE MUSIC. PAK DE ZOMER" zijn de volgende festivals afgebeeld op de blikken:

1] CONCERT AT SEA

2] DECIBEL OUTDOOR 2015

3] LOWLANDS

4] MYSTERYLAND

5] NORTH SEA JAZZ

6] SENSATION

 

 

Foto's + info: Richard Sangster, Henk Henst & Christian Meeuws 


* 09/07/2015:

Amstel heeft een speciaal blik op de markt gebracht met daarop een Facebook / Twitter aktie waarbij men de consument oproept om Amstel bier ONVERGETELIJK te maken. Tevens is dit blik geen standaard 330ml blik maar een 355ml blik!!

Info + foto: Harrie van Houten

 

* 05/07/2015:

Bij de Aldi zijn ook weer twee nieuwe Schultenbräu blikken verschenen. Zo is er in April al een 500ml blik Schultenbräu blik Weizenbier blik bijgekomen. Dit Weizenbier blik is geen Nederlands blik, maar wordt afgevuld in België.

Nu komt men met een verniewde Schultenbräu Rosé bier. Dit blik heeft een inhoud van 250ml. Dit blik komt wel uit Nederland.

Ook is er een Schultenbräu Radler Grapefruit blik verschenen. Dit is ook geen Nederlands blik, deze wordt dan weer afgevuld in Frankrijk.

Foto + Info: Christian Meeuws


* 19/06/2015:

7up heeft een serie van 6 "vintage" blikken uitgebracht met daarop ontwerpen zoals deze de afgelopen 85 jaar eruit hebben gezien. De ontwerpen op de blikken bestrijken zes decennia van 7up; van 1930 tot en met 1990 (met uitzondering van 1940, want deze is niet in de set aanwezig).

Van links naar rechts: de jaren '30 / de jaren '50 / de jaren '60 / de jaren '70 / de jaren '80 / de jaren '90

 

Foto's + info: Christian Meeuws 

* 06/06/2015:

Grolsch heeft de afgelopen tijd het nieuwe biertje "PALE ALE" gepromoot door middel van een 150ml proefblikje gratis toe te voegen in de kratten.

 

Foto + Info: Christian Meeuws


* 20/05/2015:

Ook is er weer een geheel nieuw merk in de winkel in Nederland opgedoken, namelijk: Germanicus Super Strong 12%.

Van dit merk zijn nog meerdere 500ml varianten op de markt gebracht, zoals: Schwarzbier, Lager 5%, Strong 16%. Van deze 3 blikken hebben we helaas geen idee waar ze verkrijgbaar zijn...

Info: Henk Henst. Foto: Christian Meeuws

* 18/05/2015:

Dit jaar, op 11 Mei 2015, bestaat Grolsch 400 jaar en dit wordt groots gevierd bij de brouwerij. Zo zijn er diverse speciale producten in omloop omtrend dit jubileum: bij ons in Nederland een apart glas bij aankoop van 3 beugelflessen in een aparte verpakking.

Voor export naar het buitenland hebben ze wel een speciaal 330ml + 500ml LIMITED EDITION blik op de markt gebracht!

 

Foto + Info: Christian Meeuws

* 10/04/2015:

Het gaat nog steeds goed met de nieuwe Radler blikken in Nederland! Zo hebben in het bericht van 18/03 al een groot aantal Radler blikken voorgesteld, en nu hebben we nog 2 nieuwe Amstel Radlers gevonden.
De eerste is een nieuwe smaak: Appel-Limoen en de tweede is een blik dat alleen in de koeling in sommige supermarkten te vinden is. Het gaat hier om: Amstel Radler Lemon KOUD.

 

Info: Henk Henst. Foto's: Christian Meeuws

* 19/03/2015:

Ook dit jaar sponsort Heineken de Champions League. De afgelopen weken zijn er al in de diverse landen in de wereld aktieblikken verschenen om de Finale, die dit jaar in Berlijn gespeeld wordt, te promoten. Tot nu toe is er voor de Nederlandse markt nog niets verschenen. In Duitsland is er nu wel een nieuw Heineken Champions League verschenen en dit blik komt van oorsprong uit Nederland!

-> UPDATE : Momenteel zijn er ook in Nederland in zowel 500ml als in 330ml Heineken blikken verschenen met deze aktie van de Champions League Finale

Foto's + Info: Christian Meeuws

* 19/03/2015:

Jillz is een sparkling cider drankje dat ook al enige tijd op de markt is. Vorig jaar verscheen het 330ml 0,0% Jillz blikje al en dit is onder andere verkrijgbaar bij de Shell Shops. Nu is er in de supermarkt ook de variant met 5% alcohol verkrijgbaar. De inhoud van het blik is 250ml.

Foto + Info: Christian Meeuws* 18/03/2015:

De lente breekt aan het het lijkt erop dat 2015 hét jaar van Radler lijkt te worden. In ongeveer een week tijd zijn er van diverse merken nieuwe Radler blikken verschenen. Sommige hebben een geheel nieuwe smaak op de markt gebracht, andere een 0,0% variant erbij en ook zijn ervoor het eerst van meerdere merken 500ml blikken verschenen. Hieronder de blikken die we in een week tijd in de diverse winkels gevonden hebben:

GROLSCH :BAVARIA :AMSTEL :

 

Foto's + info: Henk Henst, Harrie van Houten & Christian Meeuws.  * 03/03/2015:

Bavaria heeft weer een nieuwe smaak toevoegd aan het Radler assortiment in Nederland. Ditmaal is het de beurt aan Radler Apple. Hiervan komen twee verschillende varianten: een 0,0% alcohol en een variant met 2% alcohol op de markt. Op de huishoudbeurs is de 0,0% variant geïntroduceerd en daar werden ook gratis proefblikjes met een inhoud van 150ml van de 0,0% Apple en 0,0% Lemon smaak uitgedeeld.
Ook was het daar mogelijk om van deze beide smaken, de 330ml, tegen speciale beursprijs te kopen!

Foto's + info: Christian Meeuws* 21/02/2015:

Bavaria 8.6 heeft een hele mooie nieuwe serie TATTOO blikken uitgebracht die alleen in Frankrijk verkrijgbaar is. Het is een serie van 4 verschillende blikken en die zijn uitgebracht naar aanleiding van een tattoo beurs in Parijs.

Foto's + info: Christian Meeuws 

 

* 14/02/2015:

We kunnen jullie ook weer een 3-tal blikken melden van een geheel nieuw Nederlands biermerk: Ligre Beer.
Deze blikken zijn helaas ook weer niet in Nederland te koop of te verkrijgen, maar zijn bestemd voor de export. Ondere andere in China, Ivoorkust en Kameroen schijnen deze blikken verkrijgbaar te zijn.

Zoals we al schreven, het betreft 3 blikken: een rood blik Ligre Non Alcoholic 0,0%, een groen blik Premium 5,0% en tot slot een blauw blik Powerful 8,6%

Foto's + info: Christian Meeuws 


* 02/02/2015:

Momenteel zijn er van de 330ml Hertog Jan blikken zo'n 4 verschillende blikken in de winkel met wat kleinere verschillen. Op het oudste blik (niet op onderstaande foto's) staat geen voedingswaarde tabel. Op het blik met nummer 51131306 van REXAM (onderste rij) staat een andere streepjescode dan op het blik met nummer 51133756 van REXAM. Dit is de bovenste en tevens het nieuwste blik.
Van het Hertog Jan blik met nummer 51133756 is ook een blik te vinden van Ball.Foto's + info: Harrie van Houten

* 27/01/2015:

Kaiser Premium is ook een Nederlands blik dat NIET in Nederland verkrijgbaar is, maar wel in oa. België. Naast het 330ml & 500ml Premium Beer blik is er ook een 500ml blik met Extra Sterk bier.
Op de zijkant van deze blikken zijn sinds kort wat nieuwe recycling logo's aangebracht. Met het logo's moet duidelijk worden gemaakt dat blik na gebruik in een apart blikrecycling bak moet.Foto's + info: Christian Meeuws 

* 17/01/2015:

Bavaria heeft ook het 8.6 Gold blik, wat overigens niet meer in Nederland te koop is maar wel oa. in Frankrijk, aangepast.

Foto + info: Christian Meeuws 

 

* 15/01/2015:

Coca Cola heeft begin 2015 Coca Cola Life ook in Nederland geïntroduceerd. Hiervoor zijn promotieblikjes van 150ml verschenen die in het eerste weekend van 2015 gratis weggegeven werden aan de klanten van Albert Heijn. Ook kregen de klanten toen een kortingsbon van €0,50 om deze weer in te kunnen leveren als ze een 1,5 liter fles Coca Cola Life kochten.

Een goede week later kwam ook het 330ml blik in de winkels te staan.

 

Foto + info: Christian Meeuws 

 

* 13/01/2015:

De Heineken Gekoeld blikken die in diverse winkels in de koeling te vinden zijn hebben ook enige veranderingen ondergaan.


Foto's : Harrie van Houten & Christian Meeuws. Info: Harrie van Houten 

* 23/12/2014:

Het Atlas 8.5 Extra Strong bierblik heeft ook wat veranderingen ondergaan op zowel de voorkant als de zijkanten.

Foto + info: Christian Meeuws

* 29/12/2014:

Ook op de Albert Heijn bierblikken is na lange tijd weer eens van een verandering aangebracht. Links onder op de voorkant staat nu een kleine tabel met voedingswaarde afgebeeld en ook op de achterkant zijn wat veranderingen te ontdekken. Zowel op het 330ml als het 500ml blik is deze verandering te vinden.

Foto: Christian Meeuws. Info: Henk Henst & Christian Meeuws

* 23/12/2014:

Bavaria heeft het 8.6 Extreme blik aangepast.

Foto + info: Harrie van Houten 

 

* 02/12/2014:

Coca Cola heeft ook dit jaar weer een kerstblik uitgebracht.

 

Foto + info: Christian Meeuws 

* 22/11/2014:

Coca Cola brengt momenteel wereldwijd diverse blikken en series uit met de kerstman erop. Ook in Duitsland zijn ze dit jaar goed op dreef: Hier verscheen naast een 250ml blik ook een serie van 6 verschillende kerstblikken.

 

Foto + info: Christian Meeuws 

 

* 20/11/2014:

Het Belgische biermerk Jupiler is in België heel goed bezig voor de blikverzamelaars. In september 2013 verschenen er 2 series van 24 blikken (1 serie 330ml + 1 serie 500ml) met de Rode Duivels erop. In Maart 2014 kwamen er nogmaals 2 andere series van 24 blikken met de Rode Duivels. Ook deze keer weer 1x in 330ml en 1x in 500ml.

Afgelopen September kwamen er wederom 2 nieuwe series van Jupiler op de markt in België. Wederom 1x 330ml en 1x 500ml. Nu ging het om 35 verschillende blikken per serie!! Onderwerp van de serie is "AB - Ancienne Belgique" dat dit jaar 35 jaar bestaat. Jupiler heeft voor elk jaar een blik uitgebracht met daarop de hoofdact die in dat jaar optrad in AB.
Hieronder een 8 tal 330ml blikken van deze serie:


Momenteel zijn er in de Nederlandse supermarkten ook weer twee nieuwe Jupiler blikken te vinden onder de noemer "Jupiler Rocks The Stages" De blikken hebben een inhoud van 330ml en van 440ml.

Info + Foto's: Christian Meeuws

* 17/11/2014:

Royal Dutch is ook al een merk dat al lang op de markt is. De meeste van deze blikken zijn ook voor de export bestemd, maar nu is er van dit blik ook in Nederland een 500ml versie verkrijgbaar. Deze zijn te vinden bij de Mitra Slijterijen.

Info + foto: Harrie van Houten

* 11/11/2014:

Van Hollandia zijn naast de welbekende 500ml blikken ook nog steeds de 330ml blikken verkrijgbaar in de winkel, maar ze zijn wel moeilijk te vinden.....
Het uiterlijk van het 330ml blik is sinds kort geheel veranderd. En dit is inmiddels ook gebeurt bij de 500ml blikken.

Info: Henk Henst. Foto: Christian Meeuws

* 08/11/2014:

Coca Cola heeft de 250ml blikken regular en zero voorzien van een nieuwe aktie. Ditmaal een aktie voor de game DANCE NOW.
Deze aktieblikken zijn in zowel België als in Nederland te vinden in de winkels.

Info + Foto's: Christian Meeuws

* 13/10/2014:

Nog twee andere echte Nederlandse blikken die ook voor de export bestemd zijn willen we jullie laten zien zijn de BIRYT energy malt & BIRYT energy beer blikken.
Deze blikken zijn voor export naar Libanon.

De blikken hebben een inhoud van 355ml.

Info + Foto's: Christian Meeuws

* 13/10/2014:

Ook worden er in Nederland veel blikken gemaakt die hier nergens te verkrijgen zijn, maar bestemd zijn voor supermarkten / winkels in het buitenland. Dit blik is daar een heel mooi voorbeeld van: Sainte Etienne Lager.

Dit 440ml blik is gemaakt en afgevuld in Nederland en bestemd voor een supermarkt keten Engeland en Ierland.

Info + Foto: Christian Meeuws

* 13/10/2014:

De Schultenbräu blikken, die bij de Aldi verkocht worden zijn ondertussen ook voorzien van een nieuw uiterlijk. Dat geldt dan voor de 330ml en 500ml Premium Pilsener en ook het 500ml zwaar bier blik.

Info + Foto: Christian Meeuws

* 24/09/2014:

Het bokbier seizoen is weer aangebroken en Bavaria heeft het uiterlijk van de verpakkingen zoals etiketten, karton om sixpacks flessen etc. aangepast. Ook is de smaak iets veranderd en om het vernieuwde Bokbier te promoten zijn er 150ml proefblikjes verschenen die je weer gratis in de kratjes van 12 flesjes kan vinden.

Info + Foto: Christian Meeuws

* 22/09/2014:

Dors (het Jumbo biermerk) heeft naast het pilsener bier nu ook een sterk biertje van 9,5% in blik uitgebracht.

Info + Foto: Christian Meeuws

 

* 28/08/2014:

Brand bier heeft het biermerk van een geheel nieuwe "look" voorzien. Alles is momenteel in de nieuwe stijl aangepast en dus ook de 330ml en 500ml blikken.

Info + foto: Harrie van Houten

* 06/08/2014:

Heineken is momenteel bezig om wereldwijd het uiterlijk van de blikken te veranderen. In verschillende landen is dit momenteel al gebeurd en na de leuke WK blikken serie: HUP - ORA - NJE! (zie een paar berichten hieronder) worden nu ook in Nederland deze nieuwe blikken uitgeleverd. Van de 330ml zijn er meteen drie verschillende gevonden met een verschil in de nummering en streepjescodes van de blikken. De blikken hebben de codes: 01104 - 01105 - 01106 .

Ook het 500ml blik is inmiddels veranderd van uiterlijk.Info + foto's: Harrie van Houten

* 18/07/2014:

Tyskie, van oorsprong een Pools biertje, is al sinds een paar jaren in de Nederlandse winkels te vinden. Deze blikken worden gebrouwen en afgevuld bij Grolsch. Nu is het uiterlijk van de Tyskie blikken weer helemaal veranderd.

Info + foto: Harrie van Houten

 

* 05/07/2014:

Ons clubblad: BLIKVANGER 02, 2014 is momenteel verschenen! Naast de informatie over nieuwe blikken die hier op deze pagina staan, staan er nog veel meer nieuwe Nederlandse en buitenlandse bierblikken, Coca Cola en Frisblikken in!

* 28/06/2014:

Heineken heeft in verband met het WK voetbal een leuk setje van 3 blikken op de markt gebracht om het Nederlands elftal aan te moedigen. Als je alle drie de blikken langs elkaar zet krijg je de tekst: HUP ORANJE!

Info + foto's: Harrie van Houten

* 22/06/2014:

Grolsch heeft haar Stender blikken weer een geheel nieuw uiterlijk gegeven.

Info + foto: Harrie van Houten


* 10/05/2014:

Desperados is al jaren een bekend merk dat in de Franse supermarkten te koop is. Sinds een paar jaar is het ook in België te koop en nu is ook Nederland aan de beurt. De eerste blikken die hier in de supermarkten stonden waren nog blikken uit Frankrijk. Momenteel zijn de Desperados blikken echte Nederlandse blikken geworden!

Info: Henk Henst, Foto: Harrie van Houten* 01/05/2014:

Grolsch heeft ook Radler in op de markt gebracht en heeft nu om dit te promoten gratis blikjes van 150ml in de bierkratten zitten.

Info + foto: Harrie van Houten


* 25/04/2014:

Ook Kruidvat heeft voor het WK voetbal in Brazilië dit jaar een speciaal blikje van hun Kruidvat Power Booster Energy uitgebracht.


Foto: Christian Meeuws

* 25/04/2014:

Coca Cola heeft naar aanloop van het WK voetbal in Brazilië dit jaar speciale uitgaves uitgebracht. Een regular cola, een colalight en tot slot ook een zero blikje.


Foto's: Christian Meeuws* 13/04/2014:

We kunnen weer een aantal nieuwe blikken vermelden die we in de diverse supermarkten hebben gevonden. Zoals het allereerste 330ml blik van Alfa, Amstel Radler Grapefruit, Grolsch Radler en 2 nieuwe blikken van het merk Dors met daarrop "Oranje boven".

Hier de foto's:
Foto's: Harrie van Houten & Christian Meeuws

* 02/04/2014:

De afgelopen weken zijn er weer een mooi aantal nieuwe blikken verschenen in de diverse supermarkten. De meeste van deze blikken zijn Radler blikken, zowel mét als zonder alcohol.

Hier de foto's:Foto's: Harrie van Houten

 

* 13/02/2014:

Bij Albert Heijn zijn ze al een tijdje bezig om alle Eurochopper producten te vervangen door AH Basic producten. Dat betekend dat alle artikelen een nieuwe verpakking krijgen. Ook de blikken van Eurochopper zijn nu vervangen door AH Basic blikken. De 330ml en 500ml bierblikken zijn nu ook aan de beurt gekomen en ze zijn er qua uiterlijk flink op vooruit gegaan!

Info: Henk Henst & Harrie van Houten. Foto: Harrie van Houten

 

* 08/02/2014:

Heineken is dit jaar wederom sponsor van de Champions League. Afgelopen jaar kwamen er van Heineken ook groot aantal aktieblikken over de Champions League uit, maar deze waren allemaal voor de export en geen een voor de Nederlandse markt.

Dit jaar heeft Heineken dat echter weer wel gedaan. Er is een mooi 330ml verschenen.

Info + foto's: Harrie van Houten

 

* 18/01/2014:

Het halve liter blik van Phoenix is voorzien van een geheel nieuw uiterlijk.

Info: Henk van Eldijk. Foto: Harrie van Houten

* 30/11/2013:

Bavaria heeft, zoals hieronder vermeld staat, nu ook Radler in blik en fles zitten. Hiervan zijn ook weer gratis proefblikjes met een inhoud van 150ml verschenen. Hieronder het Bavaria Radler Lemon proefblikje. Of er ook een Bavaria Radler Grapefruit blikje is uitgebracht is op dit moment bij ons niet bekend. De blikjes zitten gratis verpakt bij een kratje van 12 flesjes Bavaria bier.

Foto + info:Harrie van Houten 

* 23/11/2013:

Bavaria heeft sinds een paar jaar Radler bier in blik. Eerst alleen Radler Lemon en sinds dit jaar ook Radler Grapefruit. Echter, waren deze toen alleen in halve liter blikken te koop in het buitenland zoals: Polen, Tsjechie, Slovenië, Kroatië en Engeland.

Vanaf nu heeft Bavaria ook in Nederland Radler bier van de smaken Radler Lemon & Radler Grapefruit in de supermarkt staan in zowel fles als blik. Hier vinden helaas geen 500ml blikken maar alleen 330ml blikken.

Info + Foto's: Christian Meeuws

 

* 30/09/2013:

Een tijdje geleden zaten er in de kratten Amstel bier gratis proefblikjes. Momenteel zitten deze weer in de kratten erbij, maar de blikken hebben ook een verandering ondergaan zoals de tekst op de achterkant van het blik.

Info + foto's: Harrie van Houten

* 03/10/2013:

Bavaria heeft in de 8.6 serie ook weer een nieuw soort bier toegevoegd: Bavaria 8.6 EXTREME met een alcoholpersentage van 10,5%

Info: Henk van Eldijk. Foto: Christian Meeuws

* 25/09/2013:

Hertog Jan heeft de blikken voor de gekoelde verkoop van een nieuw ontwerp voorzien.

Info + foto: Harrie van Houten

 

* 23/09/2013:

Het herfstbokbier seizoen is weer aangebroken en Grolsch heeft een nieuw ontwerp van het herfstbokbier blik op de markt gebracht. Tevens is er nu ook voor het eerst een 330ml uitvoering van dit Grolsch herfstbok blik verschenen.

Info + foto: Harrie van Houten

* 23/09/2013:

Grolsch heeft een nieuw bier op de markt gebracht: Kornuit. Dit bier is zowel in fles als in een 330ml blik te verkrijgen.

Info + foto: Harrie van Houten

* 22/08/2013:

PSV viert dit jaar haar 100-jarig bestaan. Ter gelegenheid hiervan heeft Bavaria een set van 6 blikken uitgebracht met "Legendarische Elftallen". De eerste 2 blikken, 1987-1988 & 2012-2013 zijn in de maand Juni uitgebracht.
In de maand Juli verschenen de blikken 1977-1978 & 2006-2007 en eind Augustus uiteindelijk de laatste twee blikken van deze set, 1999-2000 & 2004-2005.


Info: Christian Meeuws & Henk Henst. Foto's: Christian Meeuws

* 12/07/2013:

De Aldi supermarkt verkoopt al een tijdje blikken van het merk Amigo. Dit is een biertje met tequila erbij. De blikken die men verkocht kwamen voorheen uit Belgie (Brouwerij Bockhold / Martens uit Bocholt). Nu zijn de blikken qua uiterlijk geheel veranderd en nu komen ze ook uit Nederland.

Info + foto: Harrie van Houten

*12/07/2013:

Ook is er een blik Grolsch Stender Red Orange op de markt gekomen. Dit blik is, zoals wij gehoord hebben, (nog) niet in de winkels verkrijgbaar.

Info + foto's: Harrie van Houten

* 12/07/2013:

Het Grolsch Stender blik heeft men ook in een geheel nieuw ontwerp op de markt gebracht.

Info: Henk van Eldijk & Harrie van Houten. Foto: Harrie van Houten

* 08/06/2013:

Bavaria heeft op het 330ml pilsener blik een nieuwe aktie staan. Het is een aktie voor het festival Extrema Outdoor dat op 13 July 2013 gehouden word.

Info: Henk Henst. Foto: Harrie van Houten

* 04/06/2013:

Er is weer een nieuw biermerk op de markt verschenen: Fahnen Bräu. Echter het ontwerp van dit blik is van een ander ouder blik geleend, namelijk van het Lander Bräu blik dat er jarenlang zo uitzag en wat onlangs is vernieuwd. Zie foto:

Info + Foto: Harrie van Houten

 

* 18/05/2013:

Wieckse Rosé is nu ook met het nieuwe ontwerp verkrijgbaar in de winkels.

Info + Foto: Harrie van Houten

* 14/05/2013:

De blikken van Lander Bräu zijn qua uiterlijk flink onder handen genomen. Zie foto:

Info: Christian Meeuws & Henk Henst. Foto: Christian Meeuws

* 08/05/2013:

Grolsch heeft een smaakbeschermende folie in de blikken aangebracht zodat het bier uit blik nog lekkerder smaakt. Dit noemt men een QUALITY LINER. Om dit aan iedereen te laten weten hebben ze er een speciaal blik voor gemaakt. Zowel de 330ml als 500ml hebben deze QUALITY LINER boodschap op het blik.

Info: Christian Meeuws & Harrie van Houten. Foto's: Christian Meeuws & Harrie van Houten

* 23/04/2013:

Een tijdje geleden heeft Amstel een nieuw type bier op de markt gebracht: Amstel Radler. Dit is momenteel volop verkrijgbaar in zowel fles als in blik. Om dit biertje te promoten hebben ze er ook 150ml proefblikjes van gemaakt die men zo hier en daar gratis uit staat te delen. Ook bij aankoop van een krat Amstel bier zit er momenteel gratis zo'n proefblikje bij!

Info: Rob Kooij & Harrie van Houten. Foto's: Harrie van Houten

* 23/04/2013:

Grolsch heeft in verband met de inhuldiging van Koning Willem-Alexander nog een 2e "Hoera Hoera Hoera" 500 ml blik op de markt gebracht.

Info: Henk Henst, Foto's: Christian Meeuws

* 16/04/2013:

Grolsch heeft in verband met de inhuldiging van Koning Willem-Alexander het 500 ml blik tijdelijk in het oranje gestoken met de tekst: Laat je horen voor oranje.

Info + Foto's: Harrie van Houten

* 06/04/2013:

Vanaf week 15 t/m week 18 zijn er 2 limited edition Coca Cola blikken verkrijgbaar voor de inhuldiging van Koning Willem-Alexander.
De tekst op de blikken is: Share a Coke with our...Koning & Koningin.

Info + Foto: Christian Meeuws

* 02/04/2013:

Wieckse heeft ook het 0,0% rosébier blik voorzien van een nieuw ontwerp.

Info: Henk van Eldijk. Foto: Christian Meeuws

* 24/03/2013:

Van het merk Schulten Bräu is een nieuw soort bier in blik op de markt verschenen: Schulten Bräu Amber.

Info: Henk van Eldijk. Foto: Harrie van Houten

 

* 22/03/2013:

De lente is weer begonnen en van verschillende bierfabrikanten is er momenteel lentebokbier in de winkels te vinden. Dit is allemaal in flesjes te vinden, maar Grolsch heeft als eerste in Nederland het lentebok in blik uitgebracht. Het is een heel mooi 500 ml blik geworden.

Info: Harrie van Houten. Foto: Christian Meeuws

 

* 16/03/2013:

Wieckse heeft het 0,0% witbier blik voorzien van een nieuw ontwerp.

Info + Foto: Christian Meeuws

 

* 13/03/2013:

De Klok bier is nu ook verkrijgbaar in een 330 ml blik.

Info: Henk Henst. Foto: Christian Meeuws

* 12/03/2013:

Amstel heeft een nieuw type bier op de markt gebracht, namelijk: Amstel Bier Radler. Dit is een biermix drank met citroen. Al enige jaren is Radler heel erg populair in oa. Duitsland en Oostenrijk en sinds kort ook in andere Oost Europese landen zoals: Polen, Tsjechie, Hongarije etc.

Nu wil Amstel dus ook in Nederland dit soort biertje populair gaan maken.

Info: Harrie van Houten. Foto: Christian Meeuws

 

* 12/03/2013:

De frisdrankgigant Pepsi heeft een nieuwe popster weten te strikken om het gezicht van Pepsi te zijn, namelijk de zangeres Beyoncé. Men heeft in Nederland een mooi nieuw blik hiervoor op de markt gebracht.

Info + Foto: Christian Meeuws

 

* 11/03/2013:

Coca Cola Light heeft ook dit jaar weer een setje blikjes laten ontwerpen door een beroemd persoon. Dit jaar is het de eer aan Marc Jacobs. De blikjes zijn in de hele BeNeLux verkrijgbaar en je kan met de aktie op het blik ieder uur een originele Marc Jacobs tas winnen.

De 3 blikjes beelden allemaal een bepaald decennium uit.

Blik 1 : I love 80's
Blik 2 : I love 90's
Blik 3 : I love 00's

 

Ook zien hiervan 3 aluminium flesjes op de markt gekomen:

Info + Foto's: Christian Meeuws

 

* 11/03/2013:

Bavaria heeft het 0,0% alcoholvrije bier vernieuwd. Dit laat men weten door een gele rand bovenaan het blik 330 ml blik met daarin de tekst: VERBETERDE SMAAK. Frisser en meer biersmaak.

Info: Henk Henst. Foto's: Harrie van Houten

 

* 01/03/2013:

Het 500 ml blik Grolsch Kanon, het sterke biertje van Grolsch, is nu in een geheel nieuw ontwerp verschenen.

Foto's + info: Harrie van Houten

* 09/02/2013:

Momenteel is er in de winkels een nieuw 500 ml blik van Bavaria 8.6 te koop in de winkel. Op dit blik staat een aktie waarbij je met je telefoon de IR-code dat op het blik staat moet scannen: Beer to the Max. Discover the best of 8.6 on your smartphone.

Foto's + info: Harrie van Houten

* 19/01/2013:

Coca Cola heeft, naast het nieuwe blikje met de ijsberen erop, ook een aluminium flesje hiervan op de markt gebracht. Deze flesjes zijn in bepaalde supermarkten beperkt verkrijgbaar en van elk verkocht flesje gaat er 50 eurocent naar het WNF.

 Foto + info: Christian Meeuws

* 28/12/2012:

Coca Cola heeft dit keer, heel kort na het uitbrengen van een kerstblik, weer een nieuw blik uitgebracht onder de noemer: Coca Cola Artic Home. Op dit blik staan ijsberen afgebeeld met daarbij de tekst: "Help hun leefgebied te beschermen..."

Het blik is een BeNeLux blik wat betekend dat deze in België, Nederland en Luxemburg te verkrijgen zijn.

 Foto + info: Christian Meeuws

* 12/12/2012:

Dit jaar staat het Glazen huis van radiozender 3FM in Enschede. Onder de noemer Serious Request probeert men voor het goede doel weer veel geld op te halen. Grolsch is sponsor van deze Serious Request aktie en is met een speciaal aktieblik op de markt gekomen. Per verkocht blik à 1 euro doneert Grolsch een bedrag van 0,25 eurocent aan Serious Request. De blikken zijn momenteel verkrijgbaar in de diverse supermakten verspreid door heel Nederland.

Foto's + info: Harrie van Houten 

* 11/12/2012:

Coca Cola heeft ook dit jaar weer een kerstblik uitgebracht.

 

Foto + info: Christian Meeuws 

* 10/12/2012:

Bavaria heeft een speciaal blik op de markt gebracht ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Bredase voetbalclub N.A.C. Dit blik is beperkt verkrijgbaar en alleen in de diverse supermarkten in en om Breda.

Info: Christian Meeuws. Foto's: Harrie van Houten

* 26/11/2012:

Heineken heeft ook dit jaar een set aluminium flesjes op de markt gebracht onder de noemer "episodes". Vorig jaar kwam Heineken al met een set van 4 aluminium flesjes in een mooie kartonnen box. Ook nu is dit weer het geval. De flesjes zijn bij diverse slijterijen in Nederland beperkt te koop.

 

Foto's + info: Harrie van Houten 

* 26/11/2012:

Heineken heeft naar aanleiding van de nieuwe James Bond film een heel mooi aluminium flesje op de markt gebracht. Dit flesje is in meerdere landen momenteel te koop.

Foto + info: Harrie van Houten

* 04/11/2012:

Bavaria heeft dit jaar wederom een nieuw alcoholvrij biertje op de markt gebracht, namelijk: 0,0% Gold (zie foto hieronder). Nu is er ook een gratis proefblikje van uitgebracht.

Foto + info: Christian Meeuws 

 12/10/2012:

Bavaria heeft dit jaar wederom een nieuw alcoholvrij biertje op de markt gebracht, namelijk: 0,0% Gold.

Foto + info: Christian Meeuws 

* 05/10/2012: 

De herfst is weer aangebroken en dat betekend dat het Herfstbok bier weer in de supermarkten en slijterijen komt te staan. Dit jaar heeft Grolsch voor het eerst in haar geschiedenis ook blikken Herfstbok bier op de markt gebracht.

 

Info: Henk van Eldijk & Harrie van Houten. Foto's: Christian Meeuws 

* 22/09/2012:

Een paar maanden geleden zijn de Grolsch Premium Pilsner blikken voorzien van een geheel nieuw ontwerp. Er stond toen een rode balk met daarin de tekst: "3x Lekkerderderder" en op het 500 ml ook de uileg hiervan op de achterkant van dat blik.
Deze rode balk én de uitleg is nu verdwenen.

   

Info: Henk van Eldijk & Harrie van Houten. Foto's: Christian Meeuws  

 

* 04/08/2012:

De Alfa blikken zijn momenteel ook voorzien van een nieuw uiterlijk. De blikken hebben nu hetzelfde uiterlijk gekregen als de aluminium flesjes die vorig jaar uitkwamen (zie "nieuwsarchief" voor foto's van dit flesje). Het zijn in ieder geval mooie blikken geworden!

Hier de voorkant / achterkant van het nieuwe blik:

    

Foto + info: Christian Meeuws 


* 04/08/2012:

Hertog Jan heeft het 330 ml en het 500 ml. blik nu in een aluminium uitvoering uitgebracht en tevens is dit blik nu ook blinkend geworden. Hieronder de foto van het 500 ml blik:

Foto + info: Christian Meeuws 

 
* 25/06/2012:

Coca Cola heeft een nieuw blikje op de markt gebracht. Dit keer een 250 ml blikje, de eerste van Coca Cola die we in deze maat ik Nederland verschijnt. Bij het scannen van de IR-code kan je leuke "goodies" winnen.

 

Foto + info: Christian Meeuws 

 

* 12/06/2012:

Jumbo Supermarkt heeft nu een eigen bier op de markt gebracht. Het is verkrijgbaar in fles en in blik. Het biertje is onder het merk: "Dors Pilsener" verschenen. In blik hebben we al meteen 2 varianten, namelijk: 330 ml en 500 ml.

 

 Info: Henk van Eldijk & Christian Meeuws. Foto's: Christian Meeuws  

 

* 20/05/2012:

De gekoelde blikken van Grolsch zijn nu ook voorzien van het nieuwe ontwerp.

Info: Henk van Eldijk. Foto: Harrie van Houten

* 02/05/2012:

De Aldi supermarkt heeft haar Schulten Bräu Rosé bierblikken in een geheel nieuw jasje gestoken en deze zijn momenteel (tijdelijk) in de winkels te vinden. De blikjes hebben een inhoud van 250 ml.

 

Foto + info: Christian Meeuws 

* 02/05/2012:

Heineken heeft na de Champions League blikken meteen weer 2 nieuwe blikken op de markt gebracht met op de achterkant de tekst: ALS ÉÉN TEAM ACHTER ORANJE. Het betreft een 330 ml en een 500 ml blik voor het EK 2012 omdat Heineken trotse partner van oranje is.

Info: Harrie van Houten & Henk van Eldijk. Foto: Harrie van Houten & Christian Meeuws

* 27/04/2012:

Schulten Bräu, het welbekende biermerk van de Aldi, verrast ons dit jaar ook met een eenmalig oranjeblik voor Koninginnedag en het EK voetbal! Het 330 ml blik is geheel oranje en bovenaan in de rand staat: PROOST OP ORANJE. Verder zien we op de achterkant het 1e couplet van het Wilhelmus staan.

   

 Info : Henk van Eldijk. Foto's : Christian Meeuws

* 21/04/2012:

In aanloop naar Koninginnedag en het EK voetbal heeft Dommelsch haar twee blikken, 330 ml en 500 ml, geheel in stijl aangepast met een mooi ontwerp en een toepasselijke kleur, namelijk: oranje.
De blikken zullen tot en met 6 Juli 2012, het einde van het EK voetbal in de winkel verkrijgbaar zijn.

Hier zien jullie de foto van beide blikken.

Info : Rene Enthoven. Foto : Harrie van Houten & Christian Meeuws

 * 17/04/2012:

Coca Cola Light heeft in Nederland op donderdag 12 April een nieuwe set aluminium flesjes uitgebracht. Ze zijn ontworpen door Jean Paul Gaultier en hebben het thema "Night & Day". Een derde flesje van deze serie met een "tatoo art" zal uitkomen in Juli. Ook in andere landen zijn deze flesjes uitgebracht.

 Info : Henk Henst. Foto : Christian Meeuws

* 09/04/2012:

Bavaria heeft een goede maand geleden een nieuw alcoholvrij biertje op de markt gebracht, Bavaria 0,0% Lemon. Om dit alcoholvrije biertje met citroensmaak te promoten zijn er promotieblikjes van gemaakt met een inhoud van 150 ml. Deze worden op diverse plaatsen in het land uitgedeeld.

Foto + info: Christian Meeuws

* 24/03/2012:

Coca Cola heeft 3 blikken blik op de markt gebracht met een actie erop waarbij je tickets kan winnen voor EURO 2012 dat dit jaar gehouden wordt in Polen en de Oekraine. De actie staat op Coca Cola regular, Coca Cola Light en de Coca Cola Zero blikken.

Foto + info: Christian Meeuws

 

* 23/03/2012:

Ook het Wieckse Rosé bierblik met alcohol is nu anders op de markt gezet. Voorheen zat Wieckse Rosé in een smal 250 ml blik, nu is het een 330 ml blik geworden.

Foto + info: Christian Meeuws

* 10/03/2012:

Wieckse introduceerde in Juni 2011 een alcoholvrij witbier en alcoholvrij rosébier. Destijds werden deze 2 alcoholvrije biertjes gepromoot door middel van proefblikjes van 150 ml die op verschillende plaatsen uitgedeeld werden. Nu zijn deze blikjes ook te vinden in de supermarkt in de maat van 330 ml.

 

Info: Harrie van Houten & Henk van Eldijk. Foto: Christian Meeuws  

* 10/03/2102:

Bierbrouwer Bavaria heeft dit jaar een nieuw alcoholvrij biertje op de markt gebracht. Het gaat om een Lemon-variant van de 0,0 %-reeks.
Het alcoholvrije bier met citroensmaak is ook beschikbaar in blikjes. Naast Lemon heeft de Nederlandse bierbrouwer al eerder een Rosé- en Wit-variant al op de markt gebracht.

 

Info: Harrie van Houten & Henk Henst. Foto: Christian Meeuws 

* 05/03/2012:

De Grolsch Premium Pilsner blikken zijn momenteel ook voorzien van een geheel nieuw ontwerp. Het is nu donker groen geworden met bovenaan het blik een rode balk met daarin de tekst: "3x Lekkerderderder".
Op de achterkant staat de uitleg hiervan:

Het nieuwe blik met 3 lekkere voordelen

1. SMAAKGARANTIE. Lekkerder door de smaakbeschermende laag in het blik
2. GROTE OPENING. Lekkerder door de grote drinkopening
3. KOELMETER. Lekkerder door altijd gecontroleerd koel bier

       330 ml  voorkant                 500 ml  voorkant                    500 ml  achterkant  

Info: Richard Sangster, Harrie van Houten, Henk van Eldijk & Christian Meeuws. Fotos: Christian Meeuws 

* 02/03/2012:

Het blik De Klok Bier, het biertje van Grolsch, is ook in geheel nieuw ontwerp verschenen.

 

Foto + info: Christian Meeuws 

* 02/03/2012:

Amstel bier heeft het alcoholvrij bierblik nu ook in het nieuwe ontwerp op de markt gebracht.

 

Info: Henk van Eldijk. Foto: Christian Meeuws 

* 28/02/2012:

Grolsch heeft nu zijn "Grolsch Stender" biertje in blik op de markt gebracht. Grolsch Stender is een alcoholarm bier met 0,5% alcohol. Het is verkrijgbaar in een blik van 330 ml.

 Foto + info: Christian Meeuws

* 24/02/2012:

Heineken heeft momenteel ook nieuwe blikken ontworpen die bestemd zijn voor de gekoelde verkoop. Zowel de 330 ml als de 500 ml blikken zijn vernieuwd.

       

                                                                voorkant                           achterkant                                    voorkant                         achterkant 

Fotos + info: Harrie van Houten 

* 24/02/2012:

Heineken is ook dit jaar weer de grote sponsor van de UEFA Champions League. Dit jaar zal de finale plaatsvinden in München (Munich). In Nederland zijn momenteel 2 blikken hiervan in de supermarkt te vinden; een blik met de inhoud van 330 ml en een blik met een inhoud van 500 ml. Verder is er ook een 500 ml blik voor de export uitgebracht.

    330 ml Nederland                 500 ml Nederland                   500 ml voor export 

Foto + info: Harrie van Houten & Christian Meeuws

* 11/02/2012:

Eind 2011 heeft Amstel haar pilsener en blond bierblikken van een nieuw ontwerp voorzien. Nu is ook het 500ml blikken Amstel Sterk 7.5 in een nieuw jasje gestoken.

Foto + info: Christian Meeuws 

 

* 28/12/2011:

Van Coca Cola Light is een nieuw setje van 3 verschillende blikken verschenen. Het betreft de "glamorous set" waarbij je vanaf 2 Januari 2012 elk uur "glamorous prizes" kan winnen.

Info: Henk Henst. Foto: Christian Meeuws  

* 28/12/2011:

Amstel heeft ook de 500ml blikken Amstel Blond bier van het nieuw ontwerp voorzien.

Foto + info: Christian Meeuws

* 16/12/2011:

Amstel heeft haar blikken van een nieuw ontwerp voorzien. Zowel het 330ml als het 500ml bierblik is in nieuw ontwerp verkrijgbaar.

 Foto + info: Harrie van Houten & Christian Meeuws

* 10/12/2011:

Coca Cola heeft ook dit jaar weer een kerstblik op de markt gebracht met de kerstman erop en tevens een actie voor 3FM Serious Request.

 

 

Foto + info: Christian Meeuws 

* 06/12/2011:

Grimbergen heeft een nieuw blik op de markt gebracht. Was de hoofdkleur van het vorige blik rood, nu is dat bruin geworden.

 

  Foto + informatie: Harrie van Houten 

* 06/12/2011:

Parbo Beer heeft nu ook een nieuw 500ml blik op de markt gebracht. Dit blik is bij de AH XL winkels verkrijgbaar.

Foto: Harrie van Houten, info: Henk Henst

 

* 02/11/2011:

Heineken heeft momenteel een hele mooie set van 4 aluminium flesjes op de markt gebracht. Deze "limited edition" set gaat over Heineken door de jaren heen met op de flesjes ontwerpen van oud naar nieuw. De flesjes zijn verkrijgbaar bij de Mitra slijterij.

Foto + info: Henk Henst

* 20/09/2011:

Na een paar jaar van afwezigheid is Pitt Bier weer in blik verschenen. Ditmaal in een 500ml blik en dit blik is verkrijgbaar bij de Jumbo supermarkt.

Info: Henk van Eldijk. Foto: Christian Meeuws 

 

* 20/09/2011:

De Amsterdam blikken zijn ook in een geheel nieuw jasje gestoken. De blikken "Navigator" en "Maximator" zijn in Frankrijk in het nieuwe ontwerp al in de supermarkten te vinden. Hier in Nederland zijn ze nog niet gesignaleerd in de supermarkten waar deze Amsterdam blikken verkocht worden... We wachten af...

 

Update 11/11/2011: Het Amsterdam Explorator blik is nu ook verkrijgbaar in het nieuwe ontwerp.

Bavaria heeft voor de export een 250ml blikje 8.6 Red uitgebracht. Deze is ook in Frankrijk in de supermarkt te vinden en helaas niet in Nederland. 

 

Foto + info: Christian Meeuws  

 

* 22/08/2011:

C1000 heeft enige tijd geleden ook  het "Pilsener Premium" bier in 330 ml blikken uitgebracht. Momenteel heeft men het halve liter blik "Pilsener Premium" in een nieuw jasje gestoken. Zie foto:

Foto + info: Christian Meeuws 

* 08/08/2011:

Brand heeft haar 330 ml blik in een geheel nieuw, fris jasje gestoken. Of het 500 ml blik ook al in deze vernieuwde versie te verkrijgen is, is momenteel nog niet bij ons bekend...

14/08/2011: update: Het 500 ml blik van Brand is ook vernieuwd. 

Foto: Christian Meeuws. Info: Henk van Eldijk + Christian Meeuws 

* 29/06/2011:

Bavaria organiseert ook dit jaar weer het Bavaria City Racing evenement in Moskou en Rotterdam en ook dit jaar heeft Bavaria hier 4 blikken van uitgebracht, te weten: 2 blikken van de City Race in Moskou (1 x 330 ml en 1 x 500 ml) en 2 blikken van de race in Rotterdam (1 x 330 ml en 1 x 500 ml). Het ontwerp is dezelfde als voorgaande jaren (wat overigens wel jammer is), met rechts op het blik het kremlin gebouw.
Het enige verschil is de data's van de races onderaan het blik. Vorig jaar was Moscow: 18 Juli -> nu 17 Juli & Rotterdam 22 augustus -> nu 21 augustus.

Info: Henk van Eldijk + Christian Meeuws


* 11/06/2011: 

Wieckse heeft sinds een tijdje naast het witbier en rosébier mét alcohol ook alcoholvrij witbier en rosébier op de markt gebracht. In flesjes is dit sinds korte tijd op de markt, maar om dit echt te gaan promoten zijn er nu proefblikjes van 150 ml verschenen van deze twee alcoholvrije varianten.

Het ene blikje bevat:         Wieckse 0,0% Witte
Het andere blikje bevat:     Wieckse 0,0% Rosé

   

Foto + info: Richard Sangster

* 18/05/2011: 

Heineken heeft de blikjes voorzien van een geheel nieuw uiterlijk. Dit nieuwe ontwerp was al een tijdje geleden te zien op het 250 ml blikje en ook op de vele verschillende Nederlandse exportblikken van Heineken en buitenlandse Heineken blikken die er over de hele wereld verschenen zijn. Nu heeft men het Nederlandse blik van 330 ml hier ook van voorzien.

     

Foto + info: Christian Meeuws  

* 11/05/2011: 

Coca Cola Light heeft een set van 3 verschillende aluminium flesjes van 250 ml op de markt gebracht. De flesjes zijn ontworpen door Karl Lagerfeld en zijn  geïnspireerd door de karakters van Karls favorite models: Heidi Mount, Jeneil Williams en Coco Rocha.

De drie flesjes zijn verkrijgbaar bij de Bijenkorf en zijn overigens alle drie genummerd, dus een echt collectors item.

Naast de drie losse flesjes is er ook een exclusieve, stijlvolle prismavormige Collectors‟ Box die door de ontwerper zelf is gecreëerd verschenen. De box is exclusief en in beperkte oplage online te koop en in de filialen Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Foto + info: Christian Meeuws 

 

* 11/05/2011: 

Coca Cola bestaat dit jaar 125 jaar. Om dit te vieren heeft Coca Cola momenteel in diverse landen speciale blikjes en/of series of speciale aluminium flesjes uitgebracht ter gelegenheid hiervan. Ook in de BeNeLux (Belgie, Nederland en Luxemburg) is sinds een paar weken een set van 6 verschillende blikjes verschenen.

Foto + info: Christian Meeuws 

* 29/04/2011: 

De Alfa brouwerij heeft een voor Nederland toch wel uniek item op de markt gebracht: een blikfles. Deze flesjes van Alfa zijn van aluminium met een draaidop als sluiting. De komende tijd worden er 150.000 van deze flesjes verspreid over de Nederlandse supermarkten. De flesjes hebben een inhoud van 330 ml.

Waarschijnlijk zullen de meeste van deze flesjes in het Limburgse land te vinden zijn.

           

                                                                                  voorkant                                   zijkant 1                                     zijkant 2

Foto + informatie: Harrie van Houten 

 

* 25/04/2011:

FC Twente heeft voor het 2e jaar op rij een eigen bierblik gekregen. Vorig jaar was het een kampioensblik, dit jaar heeft bierbrouwer Grolsch opnieuw een speciaal bierblik op de markt gebracht, met daarop het clublogo en de tekst: seizoen 2010-2011 - 'Wie stoat achter Twente.'

Vanaf dinsdag 26 April zijn deze 500 ml FC Twente blikken te verkrijgen in de diverse supermarkten in het oosten van het land.

Foto + informatie: René Enthoven

* 18/04/2011: 

Heineken is de sponsor van de UEFA Champions League. Binnenkort is de finale in het Wembley stadion in London. Momenteel verschijnen in diverse landen verschillende blikjes/serie van Heineken hierover. Ook bij ons in Nederland zijn 2 blikken hiervan verschenen. Een blik met de inhoud van 330 ml en een blik met een inhoud van 500 ml.

 

Info: Rene Enthoven / Christian Meeuws. Foto: Christian Meeuws  

* 18/04/2011:

Bij de Mitra slijterijen is een nieuw 500 ml blik van het merk Royal Dutch verkrijgbaar.

Foto + informatie: Harrie van Houten  

 

* 23/03/2011:   

Ook op de blikken van De Klok blond (wat van Grolsch afkomstig is) staat op de ziijkant bij de streepjescode een nieuw internet adres erbij met de volgende tekst: 16+ www.talkingalcohol.com

 

Info: Henk van Eldijk. Foto: Christian Meeuws

* 23/03/2011:  

Albert Heijn heeft van het Eurochopper merk nu ook naast het al bekende 500 ml blik een 330 ml blik uitgebracht.

Info: Jos van Klink. Foto: Christian Meeuws 

* 04/03/2011:  

Bavaria heeft onlangs ook nog een ander bier op de markt gebracht wat momenteel in de supermarkten in een 500ml blik te vinden is: Bavaria Premium Lager Beer. Dit bier bevat 4,3% alcohol.
Hieronder de foto van dit blik:

 

Info: Henk Henst. Foto: Christian Meeuws 

* 01/03/2011: 

Momenteel is in de supermarkten ook het 330 ml blik van Bavaria 0,0% Rosé bier verschenen.

Info: Rene Enthoven. Foto: Christian Meeuws 

* 25/02/2011: 

Bavaria heeft een nieuw alcoholvrij witbier op de markt gebracht: Bavaria 0,0% Rosé bier. Er zijn, net zoals afgelopen jaar toen het 0,0% witbier op de markt kwam, 150 ml proefblikjes gemaakt die op diverse plaatsen uitgegeven worden.

 

Foto + info: Christian Meeuws

 

* 05/01/2011:

Grolsch heeft de 330 ml en de 500 ml blikken aangepast. Op de ziijkant bij de streepjescode hebben ze een nieuw internet adres er bijgezet, namelijk: 16+ www.talkingalcohol.com

Foto + info: Christian Meeuws

 

* 11/10/2010: 

Atlas heeft naast het 500 ml blik "strong 12" bierblik nu ook een 330 ml blik hiervan op de markt gebracht.

 

Info: Henk van Eldijk. Foto: Christian Meeuws

* 11/10/2010:

Momenteel is het bockbier seizoen weer aangebroken en Bavaria heeft weer een blik "Hooghe Bock" op de markt gebracht. Dit blik is natuurlijk ook in het nieuwe design gemaakt zoals Bavaria dat vorig jaar oktober aan de wereld presenteerde.

Foto + info: Christian Meeuws

* 01/09/2010:

Vandaag eindelijk gevonden in de winkel van AH.....het nieuwe Euro Shopper Bierblik!
 De frisblikjes en energie drankblikjes waren al een tijd geleden vernieuwd evenals de etiketten van de bierflessen en nu eindelijk ook de blikjes. 

Foto + info: Christian Meeuws

* 28/08/2010:

In de vakantie maanden zijn er een aantal nieuwe blikken verschenen:

- Bavaria heeft net als vorig jaar ook een blik gemaakt van de City Racing 2010 met de Willemsbrug in Rotterdam erop. Ook het 500 ml blik hiervan is inmiddels verschenen.

 

- C1000 heeft het blik "witbier" veranderd van kleur. Het is nu geheel zilvergrijs.

 

 

- Hertog Jan heeft na het 330 ml blik vernieuwd te hebben ook het 500 ml blik onder handen genomen:

 

 

- Bavaria 8.6 Gold is ook veranderd en wel in 2 verschillende varianten. De blikken hebben op de zijkant de nummers 8411 en 8416. Het nummer 8416 is in de diverse Nederlandse supermarkten verkrijgbaar en het andere blik, met nummer 8411, in oa. Frankrijk.

          

 

- Tot slot nog mooi nieuws van Amstel. Ook dit jaar heeft Amstel voetbalblikken op de markt gebracht. Het zijn deze keer twee verschillende blikken geworden. Een blik van Ajax en een blik van Feyenoord.

          

Info: Henk van Eldijk, Richard Sangster, Christian Meeuws. Foto's: Christian Meeuws  

 

* 23/07/2010:

Bavaria heeft dit jaar naast een nieuw 330 ml City Racing blik, editie 2010, ook een 500 ml blik op de markt gebracht. Ook op dit blik staat rechts het Kremlin gebouw.

 

Foto + info: Christian Meeuws

 

* 22/07/2010:

Amstel introduceert een nieuwe pilssmaak: Amstel Blond bier. Amstel Blond is evenals Amstel Pils en Amstel Sterk verkijgbaar in een 500 ml blik. Het bier is vanaf deze week te koop in de diverse supermarkten.

 

 

Foto + informatie: Harrie van Houten 

 

* 16/07/2010:

Schulten Bräu heeft nu naast het Pilsener blik ook een blik Zwaar Bier op de markt gebracht met een alcoholpercentage van 8%.

 

 

Foto + informatie: Christian Meeuws

 

* 15/07/2010:

Bavaria heeft een nieuw speciaal 500 ml blik op de markt gebracht om onze "jongens" van het Nederlands elftal te bedanken. Het was eigelijk de bedoeling om een kampioensblik uit te brengen, maar Nederland werd geen kampioen en is er daarom maar een alternatief blik verschenen.

Het "kampioensblik" zou er hetzelfde uitgezien hebben als dit blik, maar waar nu "ORANJE BEDANKT!" staat daar zou dan de tekst "NEDERLAND WERELD KAMPIOEN" hebben gestaan.

 

 

Foto + informatie: Christian Meeuws

 

* 13/07/2010:

Hertog Jan heeft de 330 ml in een geheel nieuw jasje gestoken. Zie de foto hieronder.

 

 

Foto + informatie: Harrie van Houten 

 

* 10/07/2010:

Bavaria heeft ook dit jaar weer een nieuw City Racing blik, editie 2010, op de markt gebracht. Het ontwerp is dezelfde als verleden jaar, met rechts op het blik het Kremlin gebouw.
Waarschijnlijk dat er ook dit jaar een tweede blik achteraan komt met dan weer de Willemsbrug erop. In de gaten houden dus!!

Foto + info: Christian Meeuws

 

* 03/06/2010:

Grolsch Blond heeft de naam (en het uiterlijk) van de 500 ml blikken aangepast. Vanaf nu heet het voortaan: De Klok Blond.
De tekst onderaan op het blik geeft aan waarom de naam is veranderd: "De Grolsche Bierbrouwerij heette van 1809 tot 1954 brouwerij De Klok. Als eerbetoon heet Grolsch Blond daarom vanaf nu De Klok Blond. De kwaliteit en smaak van ons bier blijft hetzelfde: een lekker fris blond bier."

 

 

Foto + informatie: Harrie van Houten 

* 03/05/2010:

Grolsch heeft voor FC Twente een speciaal kampioensbier gebrouwen met de naam Trots. Het bier is alleen te koop in supermarkten in het oosten van Nederland. In ieder geval bij Sanders Supermarkten, C1000 en de Plus. De biertjes zijn gebrouwen in een speciaal halve liter blik en beperkt verkrijgbaar, maar dat hoort natuurlijk bij een speciaal kampioensschaps bier.

 

 

Bron: diverse internetsites . Ingestuurd door : Harrie van Houten / Henk Henst 

 

* 11/04/2010:

Gulpener heeft ons dit jaar geheel verrast door met een heel mooi vernieuwd blik op de markt te komen. Dit blik én tevens ook de 500 ml versie (!!) is bij de diverse Jumbo supermarkten  in oa. Rotterdam en Veldhoven te verkrijgen.


Foto: Christian Meeuews l Jaap Uit Den Briel + info: Christian Meeuws / Jaap Uit Den Briel

 

* 11/04/2010: 

We brachten een aantal weken al dat op het 500 ml blik van Grolsch een zogenaamde "koel* meter" met thermometer was geplaatst. Nu is ditzelfde ook gebeurt met de 330 ml blikken.

 Info: Henk van Eldijk, Foto: Christian Meeuws   

  

* 05/04/2010:

Heineken Nederland introduceert voor het merk Amstel een blik speciaal voor de gekoelde verkoop: Amstel koud. De onderscheinde verpakking heeft innovatieve, meekleurende inkt op het blik. Zodra het bier onder de 7,5 graden komt en dus koud genoeg is om direct te drinken, verandert de zilvergrijze inkt op het blik in ijsblauw. lekker voor van de zomer!

Bron: Heineken Nederland, www.BAV.nl . Ingestuurd door : Harrie van Houten

 

* 29/03/2010:

Het Bavaria 8.6 blik is in een nieuw jasje gestoken. Er staat nu oa.: ORIGINAL special blond beer. Verder is het logo veranderd. De golvende lijn die geheel over het blik liep is nu weggelaten en tevens is de tekst op de beide zijkanten anders.

Hieronder de foto van dit nieuwe blik:

Foto + info: Christian Meeuws

 

* 27/03/2010:

Grimbergen heeft een nieuw bierblik op de markt gebracht, namelijk: Grimbergen Dubbel. Oorspronkelijk is Grimbergen een Belgisch biermerk, maar waarschijnlijk is dit blik voor de Nederlandse markt gemaakt. Op de zijkant staan namelijk vermeld: Grimbergen Nederland - Postbus 55 - 7500 AB Enschede, www.grimbergenbier.nl

Dit blik is verkrijgbaar bij Jan Linders, Jumbo en Albert Heijn supermarkt.

 

 Foto: Christian Meeuws + info: Christian Meeuws / Jaap Uit Den Briel

* 27/03/2010: 

Oranjeboom heeft een geheel nieuw ontwerp voor zijn blikken gemaakt. Dit blik is te vinden in bij de Mitra Slijterij.

Foto + informatie: Harrie van Houten

 

* 21/03/2010: 

Vanaf nu heeft Grolsch ook zijn 500 ml blikken voorzien van een zogenaamde "koel* meter". Dit was eerder al te vinden op de 330 ml blikjes.

 

 Foto + info: Christian Meeuws   

* 18/03/2010:

Onlangs presenteerde Bavaria haar nieuwe "design" en ook de eerste 4 nieuwe blikken waren een feit. Een maand geleden is ook het 440 ml blik voor de Nederlandse markt in het nieuwe "design" verschenen.

 

Laatste nieuws: Bavaria heeft nu naast het alcoholvrij bier ook een nieuw bier in blik op de markt gebracht. Het gaat om "Bavaria Wit 0,0% alc.". `Hieronder ziet u de foto van dit nieuwe blik.

Foto Bavaria Pilsener 440ml: Christian Meeuws, info: Henk van Eldijk   
Foto Bavaria Wit 0,0% alc.: Harrie van Houten, info: Henk van Eldijk  

* 18/03/2010:

In Juni 2009 kwam C1000 met een eigen Pilsener blik op de markt. Momenteel zijn er 2 varianten bier in blik aan toegevoegd, namelijk: "Witbier" en "Extra Sterk 8%". Hieronder de foto's van deze twee blikken:

Foto: Christian Meeuws, info: Henk Henst  

 

* 06/12/2009 (UPDATE VAN BERICHT geplaatst op 01/07/2009):

Dit jaar organiseert Bavaria wederom het evenement "Bavaria City Racing". Zowel Moskou als Rotterdam staan dit jaar weer in het teken van snelle race auto's. Net als voorgaande 2 jaren heeft Bavaria ook nu een nieuw 330 ml blik over dit evenement uitgebracht met wederom een afbeelding van een Formule-1 auto erop + tekst: MOSCOW 19 JULI | ROTTERDAM 16 AUG.

UPDATE: Onlangs is er ontdekt dat er naast een blik, dit jaar twee verschillende blikken zijn uitgekomen voor de City Race. Het eerste blik wat uitkwam is gemaakt voor de Bavaria City Race is Moskou, gezien het Kremlin gebouw dat op het blik afgebeeld staat. Het nu pas ontdekte blik is gemaakt voor de Bavaria City Race in Rotterdam, gezien de Willemsbrug die daarop afgebeeld is.

Hieronder de foto van beide blikken:

 

 

Foto: Christian Meeuws, info: Henk Henst / Christian Meeuws / Jaap Uit Den Briel

 

* 16/10/2009:

Grolsch heeft een nieuwe versie van zijn "GEKOELD BIER" blik uitgebracht. De opvallende lichtblauwe rand van het vorige "GEKOELD BIER" blik is helaas verdwenen en vervangen door een grijze rand. Op de zijkant is de "koel* meter" aangebracht.

 

Foto:Christian Meeuws, info: Henk Henst  

 

* 14/10/2009:

Bavaria presenteerde op maandag 12 oktober een geheel nieuwe uitstraling voor het eigen biermerk. Dit heeft natuurlijk ook invloed op de blikjes gehad. Alle varianten van Bavaria Bier in blik ondergaan ook een metamorfose. Momenteel zijn de nieuwe blikjes te vinden in de supermarkt. Volgens bronnen had de Plus supermarkt de primeur om als eerste Bavaria's nieuwe "design" te mogen presenteren.

Hieronder de eerste 4 blikken; Bavaria pilsener 50 cl en 33 cl., Bavaria pilsener gekoeld (wat in de koeling te vinden is) en tot slot Bavaria 0,0%.

 Foto + info: Christian Meeuws  

* 04/09/2009:

Bavaria heeft na Grolsch, Hertog Jan en Heineken ook een zogenaamd "GEKOELD BIER" blik uitgebracht. Dit blik is te vinden in de koeling van diverse supermarkten.

 Foto + informatie: Harrie van Houten 

* 28/08/2009: 

Echte voetbalfans kunnen voortaan ook met hun biertje laten zien voor welke club ze zijn. Amstel lanceert deze maand blikken bier voorzien van logo’s van de eredivisieclubs Ajax, AZ en Feyenoord. De blikken, 50 cl, zijn vanaf maandag 24 augustus verkrijgbaar in winkels van Albert Heijn, Dirk van den Broek, C1000, Hoogvliet, Super de Boer, Plus en Supercoop. De blikken worden met name verkocht in de regio waar de clubs actief zijn. In totaal brengt de brouwer ruim een miljoen exemplaren op de markt. De blikken bier kosten 89 cent per stuk.

Bron tekst: Distrifood / foto: http://beercans.foruma.biz/forum.htm 

* 18/07/2009:

Het Baron bierblik heeft een kleine maand geleden ook een gehele metamorfose ondergaan en ziet er dus helemaal anders uit. Hieronder is een foto van dit nieuwe 500 ml blik te zien.

 Foto + informatie: Harrie van Houten 

* 11/07/2009:

Grolsch heeft ook weer iets nieuws gedaan met zíjn blikjes. Op de 330 ml blikjes staat sinds kort een "koel* meter". "Als het woord koel* blauw is, smaakt je bier het lekkers" staat er onder te lezen!

Foto + info: Christian Meeuws 

* 06/07/2009:

Heineken heeft een nieuw 330 ml actieblik op de markt gebracht. Het betreft een actie waarbij je een "cassettestick" krijgt. Op de achterkant staat de tekst: De Heineken cassettestick. Op de zijkant kun je de volgende tekst lezen: 2 GB. Nu bij speciale actieverpakking of ga naar Heineken.nl

         

 Fotos + informatie: Harrie van Houten

* 30/06/2009:

Van het Gulpener Gladiator bierblik is een nieuwe variant verschenen. Het blik is nu voortaan van ALUMINIUM. Cancompany is: REXAM 63165

Foto + info: Christian Meeuws 

 

* 21/06/2009:

Coca Cola heeft na het verschijnen van het nieuwe Zomerfestival aktieblik zo'n 2 maanden geleden alweer een nieuw blik op de markt gebracht. Het blik lijkt veel op het Zomerfestival blik maar nu is het een Zomerblik geworden. De aktie is eraf en op het blik is een zonnetje bijgezet en ook de tekst op de rand is veranderd. Daar staat nu: Say Yes to Summer!

 

 Foto + info: Christian Meeuws

* 13/06/2009:

Bavaria heeft naast het 8.6 bierblik nu ook een 8.6 Gold blik op de markt gebracht. Het blik is in Frankrijk in de supermarkt te vinden. Of dit blik ook in Nederland in de supermarkt te koop is of verkocht gaat worden is niet bekend. 

UPDATE 13/09/2009: Jos van Klink liet ons weten dat dit Bavaria 8.6 Gold blik ook in Nederland verkocht wordt. Hij heeft dit blik gekocht bij C1000 in Winschoten!

 

 Foto: Christian Meeuws + info: Christian Meeuws / Jos van Klink   

* 13/06/2009:

C1000 heeft sinds begin van de maand eigen bier in blik. Het gaat om een aluminium 500ml blik C1000 Pilsener.

 

 Foto:Christian Meeuws, info: Henk Henst   

* 24/04/2009:

Coca Cola heeft in Nederland een nieuw aktieblik op de markt gebracht. De volgende tekst staat op het blik: "Win tickets voor de ZomerFestivals!"

update: Ook in de versie Coca Cola Light + Coca Cola Zero is een nieuw blik met deze aktie verschenen!!

 Foto + info: Christian Meeuws  

 

* 21/04/2009:

Bierproducent Amstel haakt in op het kampioenschap van AZ. De bierbrouwer heeft een speciaal AZ-bierblik van een halve liter ontwikkeld met daarop de tekst 'AZ kampioen van Nederland 2008-2009'. Daarnaast staat ook een kampioensschild en het logo van de Alkmaarse ploeg op het blikje.

Volgens het Noordhollands Dagblad zullen er 300.000 van deze blikken worden geproduceerd. Het AZ-bier zal alleen verkrijgbaar zijn bij de Noord-Hollandse supermarkten Deen, Vomar en Dekamarkt. De prijs is hetzelfde als die van een gewoon halve liter blik Amstel bier.

AZ is de tweede club in de geschiedenis die wordt geëerd met een eigen kampioensbierblikje. Amstel bracht namelijk één keer eerder een dergelijk verzamelitem op de markt. Dat was in 1969, toen Ajax een plaats veroverde in de finale van de Europacup I.

Bron tekst: www.sportweek.nl / foto: www.goedkoopbier.nl

* 30/03/2009:

Afgelopen week verscheen er in de supermarkt een nieuw 250ml blikje van Heineken. Hieronder de foto van de voorkant + zijkant van dit blik:

 

 Foto + info: Christian Meeuws  

* 18/01/2009:

Gulpener heeft de blikken 500ml "Korenwolf" blikken vernieuwd. De merknaam "Gulpener" staat nu onderaan het blik. Verder staat er nu onder "Korenwolf" witbier en het symbool van het "zwangere vrouwtje" is van het blik verdwenen.

 

Foto + info: Christian Meeuws  

* 30/11/2008:

Hollandia heeft zijn 500ml blikken weer voorzien van een nieuw uiterlijk.

Foto + info: Christian Meeuws 

* 14/09/2008:

Bavaria heeft een nieuwe SPECIAL op de markt gebracht. Het is een heel fraai 500ml blik, dat speciaal gemaakt is voor de voetbalclub SC Heerenveen. Het blik is uitgebracht vanwege het feit dat de club zich voor het vijfde achtereenvolgende seizoen heeft weten te plaatsen voor europees voetbal, zo is aan de achterzijde van het blik te lezen.

 

Foto: Wisse Klaren, Info: Henk van Eldijk & Wisse Klaren

* 14/09/2008:

Al enige maanden geleden is er een nieuw 250ml rosébierblik op de markt verschen van het merk Schultenbrau. Nu hebben we ook de foto en kunnen deze dus hier plaatsen.

Info: Henk van Eldijk, Foto: Christian Meeuws 

* 24/09/2008:

Bavaria heeft op de zijkant van de Malt blikken voortaan het Bavaria Taxi logo staan.

Foto + info: Christian Meeuws 

* 09/08/2008:

Grolsch blond heeft eveneens zijn 500ml blikken in een nieuw jasje gestoken. De foto van dit blik is hieronder te zien:

 

Foto + info: Christian Meeuws

 

* 08/08/2008:

Grolsch blond heeft zijn 330ml blikken in een nieuw jasje gestoken. Zie foto.

Foto + info: Christian Meeuws

* 07/07/2008:

Bavaria heeft ter gelegenheid van de "Bavaria City Racing 2008" een nieuw 330ml blik op de markt gebracht.

Foto + info: Christian Meeuws

* 25/04/2008:

Heineken heeft een nieuw fruitbiertje op de markt gebracht. Het gaat om een 250ml blik "Wieckse Rosé". Dit bier is vorig jaar geďntroduceerd in de horeca en is vanaf April ook in de supermarkten te verkrijgen in zowel fles als blik.

Foto + info: Christian Meeuws

* 22/04/2008:

Bierbrouwer Bavaria heeft een heus NAC-blik van een halve liter op de markt gebracht. 'Het NAC effect + 33 %' staat er ludiek boven omdat de bieromzet in het stadion met dat percentage gestegen is. De halve liter is te koop in de supermarkten in de regio Breda. 'Dit unieke blik is een blijk van waardering voor de bijzondere prestaties van NAC Breda in het seizoen 2007-2008', lezen we ook. En dan volgen alle records in vogelvlucht, die nog maar net op het collectors item passen.

Foto + info: Jan den Hoedt

* 07/04/2008:

Hertog Jan heeft een nieuw blik op de markt gebracht. Het betreft een 500ml blik.

* 02/04/2008:

Er is weer een nieuw bier in blik verschenen van het merk Amstel. Het gaat om een 500ml blik sterk bier van Amstel met een alcoholpercentage van 7.5%

 

Foto: René Enthoven 

* 16/03/2008:

Aan het menu is een nieuw onderdeel toegevoegd, namelijk: Blikvanger. Hier kun je de voorkanten vinden van ons clubblad "Blikvanger" van de afgelopen jaren. Tot nu toe staan de voorkanten tot en met: nr. 4 - 2000 erop. De oudere volgen nog.

* 15/03/2008:

Hieronder een aantal nieuwe bierblikken die de afgelopen tijd in Nederland zijn gemaakt. Meer informatie over deze en andere blikken vind je in het clubblad "Blikvanger".

 

 

* 16/06/2007:

Zoals jullie hieronder al konden lezen zou Grolsch medio Mei met een nieuw blik op de markt komen, het Kanon. Het blik is er en het is een heel mooi blik geworden! Het blik is overigens in relief gemaakt, net zoals de nieuwe Grolsch Pilsener blikken van 330ml en 500ml die sinds kort ook op de markt zijn.

 

Foto: Henk Henst

* 15/06/2007

Bavaria Malt heeft zijn blik ook weer aangepast. Het "0,0% alc." staat er nu groter en met een ander lettertype op. 

* 15/06/2007

Dommelsch heeft een nieuw limited edition blik uitgebracht. Het gaat om 330 ml blik. Het is een aktieblik en je kunt tickets winnen. Hieronder zie je het 330 ml blik:

* 21/04/2007

Alfa heeft een nieuw blik op de markt gebracht: Alfa Super Strong 9.2. Zie hieronder de foto.

Verder kunnen we jullie ook melden dat medio Mei Grolsch met een nieuw blik op de markt komt. "Het Kanon" zal dan naast de flessen ook in blik verkrijgbaar zijn.

Foto + informatie: Harrie van Houten

* 14/04/2007

Amstel heeft zijn blikken ook voorzien van een nieuw ontwerp. Het gaat om zowel het 500ml als het 330ml blik.

Foto: Harrie van Houten

* 07/04/2007

Schutters heeft zijn 2 blikken, 330ml en 500ml, in een geheel nieuw jasje gestoken.

Foto: Christian Meeuws

Dommelsch heeft een 2 tal limited edition blikken uitgebracht. Het gaat om 330 ml en 500ml blikken. Op de blikken staat Rene Froger afgebeeld. Het zijn aktieblikken en je kunt kaartjes winnen voor zijn concerten. Hieronder zie je het 330 ml blik:

 

 

* 19/07/2006

Er is weer een nieuw Nederlands bierblik op de markt verschenen, namelijk: B-ram Bier. Het blik is te vinden in diverse supermarkten. 

voorkant     achterkant

Eind Augustus zal er naar alle waarschijnlijkheid een nieuw blik B-ram bier uitkomen met een andere dame erop!!

We bedanken Henk Henst voor de foto's

Voor de laatste nieuwe berichten bekijk de

NIEUWSPAGINA